29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Umut Güner Ukrayna'ya gidip Domagoj Vida transferini bitirecek

Beşiktaş yönetimi teknik direktör Şenol Güneş’in raporları doğrultusunda yeni sezon kadrosunu kurmak için hummalı bir biçimde çalışıyor.

20 Haziran 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Umut Güner Ukrayna'ya gidip Domagoj Vida transferini bitirecek

İşte Beşiktaş’ın gündemindeki yıldızlar ve siyah beyazlılardaki transfer gündemi…

HATEM BEN ARFA

teknik direktör Unai Emery ile sorunlar yaşadıktan sonra sezonun ikinci yarısının ortalarında gözden düşen ve kadroya alınmayan Hatem Ben Arfa, Beşiktaş’ın listesindeki isimlerden biri. Anderson Talisca’nın ayrılma ihtimaline karşı Kara Kartal, 30 yaşındaki hücum oyuncusunu listede tutuyor. PSG, tecrübeli futbolcuyu uygun bir bonservis bedeliyle vermeye çoktan hazır.

LLORENTE

İngiltere Premier Ligi’nde Swansea’de forma giyen bir başka forvet Fernando Llorente’nin, kulübüyle olan sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyor. Beşiktaş, 32 yaşındaki oyuncunun transferinde büyük çaba harcıyor. Llorente için kulübüne 3 milyon Euro bonservis bedeli önerildi. Swansea bu rakama sıcak bakıyor. İspanyol oyuncunun da ayrılmak istemesi, Kara Kartal’ın elini güçlendiriyor.

DOMAGOJ VİDA

Başarılı teknik adamın 2 sezondur ısrarla istediği Domagoj Vida için girişimlerini sürdüren siyah beyazlı yönetim bu transferi noktalamaya kararlı. Bonservisi Ukrayna kulübü Dinamo Kiev’de bulunan 28 yaşındaki savunma oyuncusunu kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Asbaşkan Umut Güner önümüzdeki günlerde Ukrayna’ya giderek Kiev kulübü yetkilileri ile yüz yüze görüşecek. Bu görüşmenin sonunda transferin noktalanması bekleniyor.

BALOTELLİ

Fransa Ligi’nde geçen sezonu Nice’te kiralık olarak tamamlayan forvet Mario Balotelli’nin bonservisi elinde bulunuyor. Milan’ın sözleşmesini yenilemediği oyuncu, Fransa’da 28 maçta rakip fileleri 17 kez havalandırdı ve çok iyi bir performans sergiledi. Balotelli konusunda Başkan Fikret Orman, bu oyuncuya sorunlu gözüyle bakan teknik direktör Şenol Güneş’i ikna etti. Siyah-Beyazlılar’ın 26 yaşındaki İtalyan oyuncunun menajeri ile bir kez daha masaya oturup, bu transferde mutlu sona ulaşması bekleniyor.

CARLOS BACCA

Milan’ın yeni kadro planlamasında yer almadığı öğrenilen Carlos Bacca, Beşiktaş’ın ciddi olarak düşündüğü golcülerin başında geliyor. İtalyan temsilcisi ile 3 yıl daha sözleşmesi bulunan Bacca için Kara Kartal, satın alma opsiyonlu kiralama teklifini sunmuştu. Kolombiyalı forvetin menajeri Sergio Barilla, "Türkiye’den gelen teklifler var. Ancak birçok Avrupa kulübü de beni arıyor" diyerek, bir bakıma Beşiktaş’ın ilgisini doğruladı. 1 hafta içerisinde Bacca konusunda önemli gelişmeler olacağı konuşuluyor.

ABOUBAKAR

Porto’dan kiralık olarak Beşiktaş’ta harika işlere imza atan Vincent Aboubakar konusunda kafa karışıklığı yaşanıyor. Sözleşmesi gelecek sezon bitecek olan Aboubakar’ın bonservisi hem Lorient hem de Porto’da. Beşiktaş, oyuncuyu bonservisiyle almak için 5 milyon Euro teklif etti. Ancak iki kulüp, daha fazla para kazanmak için ortak noktada buluşamıyor. Bu olmazsa, kiralama için düşünülen rakam ise 1.5 milyon Euro civarında.

BOYKO'YA 2 TALİP!

İmzaların atılmasının önündeki en büyük engel ise Dinamo Kiev’in istediği 8 milyon Euro bonservis bedeli. Bu transferi Boyko ve bir miktar para ile tamamlamak isteyen Beşiktaş yönetiminin bu tekliflerini bir kez daha Kiev yönetimine sunması bekleniyor. Ancak Ukrayna kulübünün bu formüle sıcak bakmadığı ve bonservisi yalnızca para ile vermeyi kararlaştırdığı öğrenildi.

Öte yandan Dinamo Kiev’den alınan ancak hayal kırıklığı yaratınca İspanyol kulübü Malaga’ya kiralanan kaleci Boyko’ya talip çıktı. Yunanistan Ligi takımlarından PAOK’un Boyko’yu kiralamak için Beşiktaş’a bir teklif sunduğu belirtiliyor. Siyah beyazlı yönetim Yunan kulübüne, Boyko’nun Kiev’e verilebileceğini ilettiği, bu gelişmenin yaşanmaması durumunda görüşebileceklerini ilettiği öğrenildi.

Hürriyet