5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

'Beşiktaş'a git, veliahdım olursun'

Siyah-Beyazlıların efsanesi Daniel Amokachi, Eneramo’ya “Beşiktaş’a git. Oradaki veliahdım olursun” dedi. Aynı zamanda Nijerya’nın yardımcı antrenörü olan eski futbolcu “Gollerini at, Dünya Kupası’nda milli formayı kap” diye ekledi.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'Beşiktaş'a git, veliahdım olursun'
Beşiktaş’ın transfer görüşmelerine başladığını borsaya bildirdiği Eneramo, iddialı geliyor. Nijeryalı futbolcunun menajeri Ertan Göksu, golcü oyuncunun başka kulüplerden de teklif aldığını ancak Türkiye’de kalıp büyük kulüpte oynamak istediğini belirtti.

“Kendisine burada büyük bir misyon belirledi. Burada kalıp büyük bir takımda oynamak istiyordu. Nijerya Milli Takımı’nın yardımcı antrenörü Daniel Amokachi, Eneramo’ya ‘Beşiktaş’a gitmelisin. Oradaki veliahdım olursun. Umarım benden daha başarılı olur, daha çok sevilirsin. Beşiktaş’ta oyna ve gollerini at, önümüzdeki yıl Dünya Kupası’na gideceğiz ve seni 2014 Dünya Kupası’nda milli takım için düşüneceğiz’ dedi” diye konuştu.

Göksu bu gelişmenin Eneramo’nun Beşiktaş’a gelmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic’in Lokomotiv Moskova’da çalıştığı dönemde de Eneramo’yu istediğini dile getiren Ertan Göksu “O dönem transferi gerçekleşmedi. Çünkü şimdi olduğu gibi ciddi bir adım atılmamıştı. Lokomotiv Moskova’nın durumu ilgi aşamasında kaldı. Ancak Bilic, Beşiktaş’a gelince Eneramo’nun transferini istedi” dedi.

Prosinecki onaylı Ertan Göksu, Bilic’in Kayserispor’u çalıştıran arkadaşı Prosinecki’yi arayarak futbolcuyu sorduğunu ve aldığı olumlu yanıtlar sonucu transfere girişildiğini ifade etti. Eneramo’nun geçtiğimiz sezon Sivasspor’da 30maçın üzerinde oynadığına dikkat çekilirken, Bilic’in dikkatini de 27 yaşındaki oyuncunun istikrarının çektiği vurgulanıyor.

KARTAL’A ÖVGÜLER

Michael Eneramo transferi hakkında konuştu. 2 yıllık anlaşma sağladıklarını kaydeden golcü oyuncu “Beşiktaş, Türkiye’de gelenekleri olan ve Avrupa’da mücadele eden güçlü bir takım. Orada oynamak istemem, onları niçin tercih ettiğimi gösteriyor. Beşiktaş’ta şampiyonluklar yaşamak, Avrupa kupalarında oynamak istiyorum” şeklinde konuştu. En büyük hedefinin de 2014 Dünya Kupası’nda Nijerya formasıyla top koşturmak olduğunu dile getirdi.