29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Beşiktaş'ta hedef Devler Ligi

Ligde üst üste kazandığı zaferlerle zirve için ümitlenen Beşiktaş'ta, tüm planlar Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiş için yapıldı. Kara Kartal, pazar günü Bursa'yı, ardından da Arena'da Galatasaray'ı devirip Devler Ligi'ne elemesiz gitmek için avantajlı konuma gelmeyi planlıyor.

13 Şubat 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş'ta hedef Devler Ligi
Yeni sezona Hırvat teknik adam Slaven Bilic önderliğinde şampiyonluk parolasıyla başlayan Beşiktaş’ta, ligin ikinci yarısında alınan başarılı sonuçların ardından zirve hattıyla puan farkının azalması yüzleri güldürdü. Kasımpaşa zaferiyle beraber Süper Lig’de puanını 39’a çıkartan Siyah- Beyazlılar’da, ikinci Galatasaray’la 1, lider Fenerbahçe’yle de puan farkının 5’e inmesi üzerine tüm hesaplar Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidiş için yapıldı. İlk hedef olarak pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Bursaspor maçını kayıpsız olarak tamamlamayı düşünen Kara Kartal, ligde 22. hafta mücadelesinde Ali Sami Yen Arena’da Galatasaray karşısına kritik bir mücadeleye çıkacak. İkinci yarıdaki olumlu havayla beraber Sarı- Kırmızılılar’a konuk olacak.

Siyah-Beyazlılar, rakibini evinde devirip Şampiyonlar Ligi potasına girmek için elinden geleni yapacak. Galatasaray’ı mağlup ederek ligde ikinci sırayı ele geçirmenin planlanlarını yapan Beşiktaş, bu galibiyetle beraber Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidiş için iddialı konuma gelecek.

Zirve olamasa bile...

Ligde ilk etapta hedefini Galatasaray’ı ikincilik koltuğundan etmek olarak planlayan Beşiktaş, sezon sonuna kadar zirveyi ele geçiremese bile Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidecek. Sarı- Lacivertliler’in Avrupa cezasından dolayı ligi şampiyon olarak tamamlaması halinde bile ligde ikinci sıradaki ekip Devler Ligi’ne direkt gidiş biletini cebine koyacak.