4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Beşiktaş'ın sakatlıklarla başı dertte

Sezona istediği başlangıcı yapamayan Beşiktaş'ta sakatlık sayısının artması teknik ekibin işini zorlaştırıyor. İdeal 11'ini bulmakta zorlanan siyah beyazlılar, eksik oyuncuların takıma katılması için gün sayıyor.

Sabah24 Ekim 2023 Salı 10:53 - Güncelleme:
Beşiktaş'ın sakatlıklarla başı dertte

Trendyol Süper Lig'de henüz 9 hafta oynanırken, Fenerbahçe'nin 11, Galatasaray'ın ise 9 puan gerisine düşen Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde de ilk iki maçından sadece 1 puan çıkarabildi. İki kulvarda da işlerin yolunda gitmediği siyah-beyazlılarda sonuçlar kadar yaşanan sakatlıklar da can sıkıyor.

6 OYUNCU SAKAT

Şu an 6 futbolcu oynayamayacak durumda. Geçen sezon çapraz bağlarından ameliyat olan Tayyip Talha ile trafik tartışması sonrası darp edilen ve adalesinden ameliyat olan Emrecan dışında, Salih, Bailly, Umut Meraş ve Amartey'in problemleri var.

Bodo-Glimt ile perşembe günü deplasmanda oynanacak UEFA Konferans Ligi mücadelesine kadar Salih Uçan'ın yetişmesi, Gedson'un da ayağındaki ağrıların geçmesi ümit ediliyor.

GHEZZAL TAM 7 MAÇ KAÇIRDI

Beşiktaş sezon başından bu yana 13 futbolcusundan farklı maçlarda yararlanamadı, bu da takımın istikrarını bozdu.

Fizik-kondisyon durumuna çözüm olması için ekibine Hırvat atletik performans antrenörü Toni Modric'i dahil etti. Mert Günok 4, Colley 1, Masuaku 5, Gedson 5, Ghezzal 7, Cenk Tosun 3, Salih Uçan ve Umut Meraş 1 maçı kaçırdı.

EN SIKINTILISI STOPER

Siyah-beyazlılarda bu sezon takıma transfer edilen Amartey, Rebic, Bailly, Chamberlain çeşitli problemler yaşayan oyuncular arasındaydı. Chamberlain, sadece hazırlık maçı kaçırıp resmi müsabaka kaçırmazken, Amartey 3 kez sakatlık yaşayıp şu ana dek 3 karşılaşmaya çıkamadı.

Bu haftaki maçlarda da takımdaki yerini alması beklenmiyor. Rebic, bel ağrıları nedeniyle 2 mücadelede görev yapamamıştı. Uyluk ve omuz sakatlığı dışında şimdi de ayağından sakatlık yaşayan Bailly ise geldiği günden bu yana yalnızca 4 maça çıktı, 4 müsabakayı ise kaçırdı.