30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Bayern Münih evinde PSG'yi 3-1 yendi

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelede son 16 turuna kalmayı garantileyen iki takımdan B Grubu'nun lideri Paris Saint Germain, deplasmanda Bayern Münih ile karşılaştı.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Bayern Münih evinde PSG'yi 3-1 yendi

Alman temsilcisi, ilk yarıyı 8. dakikada Robert Lewandowski ve 37. dakikada Corentin Tolisso'nun golleriyle 2-0 önde kapattı.

İkinci yarının başında 50. dakikada Kylian Mbappe'nin attığı gole, ev sahibi ekip 69. dakikada Corentin Tolisso ile yanıt verdi: 3-1.

Mucize gerçekleşmedi

Kalan dakikalarda skoru koruyan Bayern Münih, rakibine gruptaki ilk mağlubiyetini tattırdı. Alman devinin grup lideri olması için PSG'yi 4-0 yenmesi gerekiyordu. Ancak mucize gerçekleşmedi ve B Grubu'nu Paris Saint Germain 15 puanla lider bitirirken, Bayern ise aynı puan ve ikili averajla 2. oldu.

Maça damga vuran karar ise Verratti'nin James Rodriguez'i çift dalarak düşürdüğü pozisyondu. Hakem Cüneyt Çakır, bu pozisyonda sarı kartına başvurmadı. 

Çakar, daha sonra Paris Saint Germain'in gollük atağını kesen Kimmich'i sarı kartla cezalandırdı. Bu kartın ardından James  Rodriguez isyan etti.

Çakır'a Verratti'nin kendisini düşürdüğü pozisyonu hatırlatan Kolombiyalı yıldız, "Orada neden sarı kart göstermedin?" şeklinde serzenişte bulundu. Türk hakem yoğun itirazlarının ardından Rodriguez'i sarı kartla cezalandırdı.

Skorer