8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Maç sonucu: Beşiktaş 3-1 Galatasaray

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde sahasında Galatasaray'ı 3-1'lik skorla mağlup etti ve puanını 65'e yükseltti.

30 Nisan 2023 Pazar 17:59 - Güncelleme:
Maç sonucu: Beşiktaş 3-1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan derbiyi ev sahibi Beşiktaş 3-1'lik skorla kazandı.

Galatasaray, 20. dakikada Milot Rashica'nın asisti ve Mauro Icardi'nin golüyle öne geçti. Sezonun ilk yarısındaki Beşiktaş derbisinde iki kez fileleri havalandıran Mauro Icardi, Dolmabahçe'de de golünü atmayı başardı.

Beşiktaş, 35. dakikada Masuaku'nun kullandığı korner sonrası Romain Saiss'in kafa golüyle eşitliği sağladı. Süper Lig'deki tek asistini ilk yarıdaki Galatasaray derbisinde yapan Saiss, ilk golünü de yine sarı kırmızılılara karşı attı.

Amir Hadziahmetovic, 58. dakikada Beşiktaş'ı öne geçirdi. Devre arasında Konyaspor'dan Beşiktaş'a transfer olan Boşnak orta saha, siyah beyazlı forma ile ilk gol sevincini yaşadı.

Maçın skorunu belirleyen golü 90+4'te Vincent Aboubakar attı.

Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ı da mağlup eden Beşiktaş, puanını 65'e yükseltti. Galatasaray ise bu sezon ilk kez derbi kaybetti ve 70 puanda kaldı.

Beşiktaş, gelecek hafta Fraport TAV Antalyaspor'a konuk olacak. Galatasaray ise sahasında Medipol Başakşehir'i ağırlayacak.

ZİRVEDE PUAN DURUMU

1. (30-70) Galatasaray

2. (30-67) Fenerbahçe

3. (31-65) Beşiktaş

ŞENOL GÜNEŞ, 'KAZANAN' KADROYU BOZMADI

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Vodafone Park'ta Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, derbi mücadelesinde geçen hafta HangiKredi Ümraniyespor'u 2-0 yenen kadroda değişiklik yapmadı.

Kaleyi Mert Günok'a teslim eden Güneş, savunma dörtlüsünü Valentin Rosier, Romain Saiss, Omar Colley ve Arthur Masuaku'dan oluşturdu.

Orta sahanın merkezinde Salih Uçan, Gedson Fernandes ve Amir Hadziahmetovic'e görev veren tecrübeli teknik adam, hücum hattında ise Nathan Redmond, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar'a forma verdi.

OKAN BURUK'TAN ZANIOLO DEĞİŞİKLİĞİ

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasındaki derbide Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray, son maçına göre ilk 11'de tek değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, Süper Lig'de geçen hafta VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldıkları maça ilk 11'de başlayan Nicolo Zaniolo'yu yedeğe çekti.

Okan Buruk, Beşiktaş derbisinde bu futbolcunun yerine Mauro Icardi'yi görevlendirdi.

Galatasaray, derbiye Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Samuel Adekugbe, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Milot Rashica, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'i ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Nicolo Zaniolo'nun yanı sıra Okan Kocuk, Leo Dubois, Fredrik Midtsjö, Yunus Akgün, Bafetimbi Gomis, Berkan Kutlu, Kaan Ayhan, Barış Alper Yılmaz ve Juan Mata oturdu.

Galatasaray'da Yusuf Demir, Kazımcan Karataş, Mathias Ross, Emre Taşdemir ve Emin Bayram derbinin kadrosunda yer almadı.

ROSIER FORMAYI BIRAKMADI

Siyah-beyazlı takımda 7 maç sonra Ümraniyespor maçında 11'de görev alan Valentin Rosier, derbide de formasını bırakmadı.

Siyah-beyazlı oyuncu savunmanın sağında görev yaparken, Ümraniyespor karşılaşmasında hasta olduğu için forma giyemeyen Onur Bulut, Galatasaray karşısında ise yedek soyundu.

BAFETIMBI GOMIS KADRODA

Galatasaray'da teknik heyetin kararına gösterdiği tepki nedeniyle yaşanan sorun tatlıya bağlanan Bafetimbi Gomis, Beşiktaş derbinin kadrosuna alındı.

Fransız futbolcu, derbi maçta yedek kulübesinde görev bekledi.

Ligin 30. haftasındaki Corendon Alanyaspor ile oynanan maçta görev verilmediği için tepki gösteren Gomis, Fatih Karagümrük müsabakasının kadrosunda yer almamıştı.

DERBİ 'TEDİRGİN' BAŞLADI

Derbiye iki takım da tedbirli başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve her iki takımın da çok top kaybettiği bir ilk bölüm oynandı.

Beşiktaş, ilk 10 dakikanın ardından yoğun tribün desteğiyle birlikte daha atak oynamaya başladı. Galatasaray ise ikinci bölgede kazandığı toplarda kanat oyuncuları Rashica ve Kerem'i buluşturmayı denedi.

İLK ŞUT VE İLK GOL GALATASARAY'DAN

Kritik derbide ilk şut ve ilk gol Galatasaray'dan geldi.

20. dakikada sağ kanatta topla buluşan Rashica'nın yerden ortasında topla buluşan Icardi, tekte düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve derbide Galatasaray'ı öne geçirdi.

GOLDEN SONRA OYUNDA GALATASARAY ÜSTÜNLÜĞÜ

Beşiktaş, Icardi'nin golünden sonraki 3-4 dakikada oyun disiplinini kaybetti. Galatasaray ise topa hakim olup ataklar yapsa da final paslarındaki isabetsizlik yüzünden, oyun üstünlüğünü gol pozisyonlarına dönüştüremedi.

Beşiktaş, maçtaki ilk etkili atağını 25. dakikada düzenledi. Hadziahmetovic'in ortasında Saiss'in kafa vuruşu direk dibinden auta gitti.

BEŞİKTAŞ PENALTI BEKLEDİ

Galatasaray, 26. dakikada penaltı bekledi. Valentin Rosier'in ortasında Sergio Oliveira topa müdahale etti. Beşiktaşlı oyuncular, Oliveira'nın topa elle müdahale ettiğini öne sürerek penaltı bekledi. Hakem Ali Şansalan, oyunun durmasının ardından VAR hakemi Serkan Tokat'ın incelemesini bekledi. Serkan Tokat, yaptığı incelemenin ardından oyunun devam etmesini istedi.

Beşiktaş, 30. dakikada gole çok yaklaştı. Nathan Redmond'un düzgün ortasında Cenk Tosun kafa vuruşunu yaptı. Üst direğin santimlerle yukarısından auta giden top sonrası Cenk Tosun çimleri yumrukladı.

SAISS, DERBİYE EŞİTLİĞİ GETİRDİ

Giderek baskısını artıran Beşiktaş, 35. dakikada eşitliği sağladı.

Masuaku'nun kullandığı kornerde Saiss, Sergio Oliveira'ya rağmen yükselip kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Galatasaray, kazandığı toplarla ön alanda üretken olmakta zorlanırken Beşiktaş ise daha direkt bir oyunla sonuca ulaşmayı hedefledi. Ancak, 1-1'den sonra iki takım da sık sık top kaybı yaptığı için organize bir atak ve gol fırsatı oluşmadı.

İKİNCİ YARIYA GALATASARAY ETKİLİ BAŞLADI

Derbide ikinci yarıya daha atak başlayan taraf Galatasaray oldu. Ön alanda agresif pres yapan Galatasaray, Beşiktaş'ın oyun kurmasına izin vermedi. Yaptığı presin de karşılığını alan Galatasaray, kazandığı toplarla etkili ataklar yaptı. 50'de Rashica kazandığı topla altıpastaki Icardi'yi gördü. Müsait durumdaki Icardi, topu kontrol edemeyince Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.

OLIVEIRA'NIN HATASINI AMIR AFFETMEDİ

Sarı kırmızılılar daha etkili oynarken öne geçen taraf Beşiktaş oldu.

Sergio Oliveira'nın hatasında topu kapan Amir Hadziahmetovic, karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

Amir Hadziahmetovic, Beşiktaş kariyerindeki ilk golünü Galatasaray'a attı.

GALATASARAY TÜM RİSKLERİ ALDI, GOLÜ BULAMADI

2-1'den sonra Beşiktaş daha tedbirli bir oyun oynamaya başladı. Galatasaray ise daha fazla risk alarak hücum etmeye başladı.

Üst üste değişikliklerle hem ön alanı hem de orta sahayı tazeleyen Okan Buruk, beraberlik golünü hedefledi.

Hem kanatları hem merkezi kullanan Galatasaray karşısında Beşiktaş savunması, son bölümde konsantre ve hatasız oynadı.

Galatasaray, zaman zaman ceza sahası dışı şutlarla gol arasa da kalabalık Beşiktaş defansı karşısında pozisyon üretemedi.

ABOUBAKAR SKORU BELİRLEDİ

Beşiktaş kontratağında Vincent Aboubakar, golü attı ve 90+4'te derbinin skorunu belirledi.

BEŞİKTAŞ, 2. DEVRE DERBİLERİNİ KAZANDI

Beşiktaş, ligin ikinci yarısında ezeli rakiplerinden Fenerbahçe'yi Kadıköy'de, Galatasaray'ı ise evinde mağlup ederek yükselişini sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

20. dakikada Galatasaray öne geçti. Oliveira'nın pasına sağ kanatta hareketlenen Rashica, meşin yuvarlağı tek vuruşta içeri çevirdi. Altıpasın önünde Icardi, yaptığı sert ve düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1

30. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Sağ kanatta Abdülkerim'den sıyrılan Redmond, son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. Cenk Tosun'un altıpas üzerinden uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

35. dakikada siyah-beyazlı takım beraberliği yakaladı. Masuaku'nun soldan kullandığı kornerde penaltı noktası yakınında Saiss, yaptığı kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

53. dakikada Salih Uçan'ın sağdan ortasında Aboubakar'ın ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda, yere de çarpan top yandan auta çıktı.

55. dakikada Rosier'in sağ kanattan ortasında Aboubakar'ın penaltı noktası civarında bekletmeden çıkardığı şutta meşin yuvarlağı kaleci Muslera kontrol etti.

58. dakikada Beşiktaş ikinci golü kaydetti. Oliveira'nın ceza sahası önünde kaptırdığı topu kontrol eden ve kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Hadziahmetovic'in yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak sol direğe çarparak ağlarla buluştu: 2-1

87. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

90+3. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatta Rosier'in savunmanın arkasına pasında topla buluşan ve çaprazdan ceza sahasına giren Aboubakar, Nelsson'dan sıyrıldıktan sonra yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1

Beşiktaş, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Ali Şansalan, Ceyhun Sesigüzel, Mehmet Emin Tuğral

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Saiss, Colley, Masuaku, Hadziahmetovic (Dk. 90 Maxim), Salih Uçan (Dk. 84 Tayfur Bingöl), Redmond, Gedson Fernandes (Dk. 90+6 Onur Bulut), Cenk Tosun (Dk. 84 Necip Uysal), Aboubakar (Dk. 90+6 Muleka)

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Adekugbe (Dk. 71 Barış Alper Yılmaz), Torreira (Dk. 90+2 Yunus Akgün), Oliveira (Dk. 62 Midtsjö), Rashica (Dk. 71 Dubois), Mertens (Dk. 62 Zaniolo), Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Goller: Dk. 20 Icardi (Galatasaray), Dk. 35 Saiss, Dk. 58 Hadziahmetovic, Dk. 90+3 Aboubakar (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 45+3 Rashica, Dk. 72 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Dk. 67 Saiss, Dk. 70 Masuaku, Dk. 70 Rosier, Dk. 75 Salih Uçan, Dk. 90+4 Aboubakar, Dk. 90+7 Colley (Beşiktaş