29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Eboue'den TFF'ye eleştiri: ''Pişman değilim''

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcusu Emmaneul Eboue, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) eleştirdi.

13 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Eboue'den TFF'ye eleştiri: ''Pişman değilim''
Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'yı giydiği tişörtle andığı için TFF tarafından PFDK'ya sevk edilen Emmanuel Eboue, konu ile ilgili Fransız basınına açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli futbolcu, "Federasyonun bana ve takım arkadaşım Didier Drogba'ya ceza vereceğine inanmak istemiyorum. Gerçekten bu karar çok acı verici" dedi.

Giydiği tişört nedeniyle pişman olmadığını vurgulayan sarı-kırmızılı oyuncu, "Nelson Mandela Afrika için çok şeyler yapmış bir lider. Avrupa için bile bir şeyler başarmış bir insan. Ben ve Drogba ona sadece borcumuzu, minnetimizi ödemek istedik. Güney Afrika'ya 'Fildişi halkı da sizinle' diye mesaj göndermek istedik. Herhalde Federasyon yetkilileri bunu yanlış anladı. Yaptığımın kötü bir şey olmadığını biliyorum ve pişman değilim. Şampiyonlar Ligi maçı günü stada geldiğimde kocaman 'Madiba' posteri gördüm ve bu beni çok mutlu etti. Nasıl bir insan benim yapmış olduğum hareketi politik algılar bilmiyorum. Bizler futbolcuyuz, politikacı değil. Bu olayın bana ve takımıma bu kadar pahalıya patlayacağını bilseydim yapmazdım. Ama ne olursa olsun yaptığımdan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.