29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

El Clasico nefes kesti!

İspanya Kral Kupası Yarı Final ilk etap mücadelesinde Real Madrid ve Barcelona, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi. Real Madrid ve Barcelona, Santiago Bernabeu'da 1 - 1 berabere kaldılar.

31 Ocak 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
El Clasico nefes kesti!
Yeni yılın ilk El Clasico'su'nda Real Madrid ile Barcelona 1-1 berabere kalarak rövanşı beklemeye başladı. Barcelona'nın golü 50. dakikada Cesc Fabregas'tan gelirken, ona cevap 81. dakikada Mesut Özil'in pasında Raphael Varane'den geldi. Barcelona deplasmanda bulduğu 1 golle evinde avantajlı olacak.


Barcelona'yı evinde ağırlayan Real Madrid'de önemli eksikler vardı. Sergio Ramos ve Fabio Coentrao ve Angel Di Maria cezalarından dolayı bu önemli maçta takımlarını yalnız bıraktı. Kral Kupası'ndaki son Valencia maçında eline aldığı darbe ile sakatlanan ve sahalardan 12 hafta uzak kalacağı açıklanan Iker Casillas ise mücadelede forma giyemedi. Onun yerine eldivenleri yeni transfer Diego Lopez geçirdi. Pepe de sakatlığından dolayı oynamadı. Buna karşılık Barcelona eksiksiz bir şekilde sahadaydı.

İNANILMAZ POZİSYON VE VARANE

Real Madrid savunmasının kaleciye verdiği zayıf pasta Messi araya giydi. Kale bir anda boşalırken Xavi topu boş kaleye gönderdi ama Varaen topu çizgiden çıkartarak önemli bir müdahaleyle takımının 1-0 geriye düşmesini engelledi. Ardından dakikalar 27'yi gösterdiğininde Real Madrid kısa paslarla Barcelona ceza sahasına girdi. Xabi Alonso'nun pasında tehlikeli bölgede Benzema'nın yaptığı vuruş 3 direğin arasından geçmedi. İlk yarı 0-0 golsüz beraberlikle sonuçlandı.

RONALDO MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI

Barcelona gol sonrası psikolojik sütünlüğü ele alırken, 60 dakikada Real Madrid, rakip kalede çok büyük bir tehlike yarattı. Essien'in sağdan ortasında Ronaldo çok müsait pozisyonda topu auta göndererek beraberlik şansını tepti. Barcelona ilk yarıdaki tutuk görüntüsünden sıyrılarak pas trafiğini artırdı ve oyunun kontrolünü bu yarıda elinde bulundurdu. Real Madrid'in de arada tehlikeli atakları devam etti. 65'te Mesut'un gollük ortasında Pique Ronaldo'nun müdahale yapmasına izin vermedi.

VARANE YİNE SAHNEDE

Barcelona'nın ataklarını sıklaştırdığı dakikalarda Real Madrid eşitlik golünü buldu. Mücadelenin ilk bölümünde çizgiden çıkarttığı topla takımını kurtaran Fransız savunma oyuncusu Varane, Mesut Özil'in soldan ortasında kafayla topu filelere göndererek durumu 1-1'e getirdi ve mücadele bu skorla son buldu.

Barcelona, deplasmanda Real Madrid karşısında aldığı bu skorla, ikinci maçta avantaj elde etti. Barcelona ve Real Madrid arasında oynanacak olan İspanya Kral Kupası Yarı Final rövanş maçı 27 Şubat Çarşamba günü Nou Camp'ta oynanacak.