27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Eski Trabzonsporlular, Trabzonspor'u üzdü

Bordo-mavililer, bünyesinde daha önce futbol oynamış ve teknik direktörlük yapmış isimlerin çalıştırdığı takımlar karşısında bu sezon galibiyet yaşayamadı. Karadeniz ekibi, söz konusu takımlar karşısında 6 maçta 5 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Eski Trabzonsporlular, Trabzonspor'u üzdü
Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile  deplasmanda 3-3 berabere kalan Trabzonspor, daha önce bünyesinde futbol oynamış  ve teknik direktörlük yapmış isimlerin çalıştırdığı takımlar karşısında galibiyet elde edemedi.
 
Sezona teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde başlayan  bordo-mavili takım, bu sezon ilk olarak kulüpte futbolculuk ve teknik direktörlük   yaşantısında önemli başarılara imza atan Şenol Güneş'in çalıştırdığı Bursaspor  ile karşılaştı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 20 bini aşkın taraftarı önünde sezon  açılışında yeşil-beyazlı takım ile hazırlık maçı oynayan Karadeniz ekibi,  karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı.
 
Bordo-mavililer, bu takımlar içerisinde ilk resmi maçında, ligin  4'üncü haftasında bordo-mavili takım formasıyla 1995-96 sezonunda gol krallığı  yaşayan Şota Arveladze'nin takımı Kasımpaşa ile karşılaştı. Hüseyin Avni Aker  Stadı'ndaki karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.
 
Trabzonspor, ligin 5'inci haftasında, kulüp başkanı İbrahim  Hacıosmanoğlu tarafından önceki yıllarda görevine son verilen Tolunay Kafkas'ın  çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'un karşısına çıktı. Karadeniz ekibi,  deplasmanda oynanılan karşılaşmadan 3-0 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrılarak bu  sezonki en farklı yenilgisini aldı.
 
Bordo-mavililer, ligin 8'inci haftasında da geçen sezon görevden  ayrılan Mustafa Akçay'ın takımı Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı.  Karadeniz ekibi, bu karşılaşmadan da 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.
 
Akhisar Belediyespor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda da aynı gruba düşen  Karadeniz ekibi, bu kez yeni teknik direktörü Ersun Yanal yönetiminde çıktığı bu  karşılaşmada 0-0 berabere kaldı. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmanın ardından lider  Akhisar Belediyespor'un olduğu grupta 3'üncü sırada yer aldı.
 
Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 14. hafta  karşılaşmasında Bursaspor ile deplasmanda 3-3 berabere kalarak zirve yarışında da  yara aldı.
 
Bordo-mavililer, böylece söz konusu takımlar karşısında oynadığı 6  maçta 5 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi.
 
Ligde 9 puan kaybetti 
 
Puan cetvelinde 32 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş'ın 10 puan  gerisinde 5. sırada yer alan Trabzonspor, "eski Trabzonsporlular"ın takımları  karşısında 9 puan kaybetti. Ligde Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor ve Bursaspor ile berabere kalan,  Kardemir Karabükspor'a mağlup olan Karadeniz ekibi, 12 puanın dağıtıldığı bu 4  maçta 3 puan kazanarak 9 puan yitirdi.
 
Karadeniz ekibi, böylece zirve yarışında da önemli puan kayıpları  yaşayarak geriye düştü.
 
Hepsinin önünde 
 
Trabzonspor, söz konusu takımlar karşısında kazanamasa da puan  cetvelinde bu takımların önünde yer almayı başardı.
 
Bursaspor, ligde 20 puanla 7'nci, Akhisar Belediyespor 17 puanla  10'uncu, Kardemir Karabükspor da 15 puanla 12'nci sırada bulunuyor.