29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Fenerbahçe - Viktoria Plzen maçta iki gol vardı - Fenerbahçe çeyrek finalde!

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe, Çek ekibi Viktoria Plzen ile 1-1 berabere kalarak adını çeyrek finale yazdırdı.

14 Mart 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe - Viktoria Plzen maçta iki gol vardı - Fenerbahçe çeyrek finalde!
UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe ile Çek Cumhuriyeti ekibi Viktoria Plzen karşı karşıya geldi. 1-0'ın rövanşında Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Temsilcimiz Fenerbahçe, 42. dakikada Salih Uçan'ın ayağından gelen golle 1-0 öne geçti. İlk yarısı bu skorla biten karşılaşmada Viktoria Plzen, 61. dakikada Darida ile eşitliği yakaladı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç 1-1 sonuçlandı. Bu sonuçla temsilcimiz Fenerbahçe, çok zorlandığı maçta çeyrek final biletini kapmayı başardı.



FENERBAHÇE - VIKTORIA PLZEN

STAT: Şükrü Saracoğlu (Seyircisiz)
SAAT: 22.05
HAKEM: Manuel Grafe (Almanya)
YAYIN: Star TV

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet Topal, Selçuk, Kuyt, Cristian, Caner, Sow
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

VIKTORİA PLZEN: Kozacik, Limbersky, Reznik, Prohazka, Rajtoral, Cisovsky, Horvath, Darida, Kovarik, Kolar, Bakos
TEKNİK DİREKTÖR: Pavel Vrba



Fenerbahçe'den tarihi başarı

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. tur rövanş maçında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla 1-1 berabere kalmasına karşın ilk maçı 1-0 kazandığı için çeyrek finale yükselen Fenerbahçe, tarihi bir başarıya imza attı.

Sarı-lacivertliler, Viktoria Plzen'i eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez son 8 takım arasına kalmayı başardı.

Avrupa'da başarılı bir sezon geçiren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Belarus'un BATE Borisov takımını da eleyerek tarihinde ilk kez son 16 takım arasına kalmıştı.

-Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek final oynadı-

Fenerbahçe, Avrupa'daki en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayarak elde etmişti.

Sarı-lacivertliler, ayrıca 1963-64 sezonu Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda da çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

-Kocaman ilki başardı-

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarında çeyrek final oynatan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçti.

Sarı-lacivertliler, 2007-2008 sezonunda Brezilyalı teknik direktör Zico, 1963-64 sezonunda da Yugoslav çalıştırıcı Miroslav Kokotovic ile Avrupa kupalarında çeyrek final sevinci yaşamıştı.


Fenerbahçe-Viktoria Plzen maçından notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanşında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla yaptıkları mücadelede, ilk maçtan tek değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Çek ekiple deplasmanda yapılan ilk maçta sakatlanan Pierre Webo, ligdeki Bursaspor mücadelesinin ardından Viktoria Plzen karşısındaki rövanşa da çıkamazken, teknik direktör Aykut Kocaman bu futbolcunun yerine Caner Erkin'i 11 kişilik kadroya dahil etti.

Webo kadroda olduğunda orta alanın solunda forma giyen Sow, Çek ekip karşısında takımının tek forveti olurken, Caner Erkin sol kanatta görev yaptı.

Plzen'deki maçta sakatlanan ve Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor mücadelesinde forma giyemeyen Gökhan Gönül, tedavinin ardından rövanş mücadelesine yetiştirilerek takımdaki yerini aldı.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Webo, cezalı Meireles ve statü gereği forma giyemeyen Emre Belözoğlu'nun yanı sıra Stoch ve Serdar Kesimal 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

-Viktoria Plzen'de de tek değişiklik-

Çek Cumhuriyeti temsilcisi de Fenerbahçe karşısına ilk maça göre tek değişiklikle çıktı.

Sarı kart cezalısı olduğu için Plzen'deki maçta forma giyemeyen Limbersky, rövanşta Kadıköy'de 11'deki yerini aldı.

-Bakanlar maçta-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, stada girişinde yaptığı açıklamada, 'Taraftarsız bir maç olacak ama zannediyorum milyonların duası Fenerbahçe ile birlikte olacak. İnşallah Türk milletine güzel bir mutluluk da Fenerbahçe yaşatır. Temennimiz bu mutluluğa herkesin taraflı tarafsız ortak olması. Bütün takımlarımız kazandığı zaman Türkiye kazanıyor. İnşallah bu stattan o coşkuyla ayrılırız. Benim içimden geçen Fenerbahçe'nin turu geçeceği noktasında. İnşallah öyle olacak' şeklinde konuştu.

Bakanların yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

-Stat dışında önlemler-

Fenerbahçe'nin, seyircisiz oynanan BATE Borisov maçında dışarıdan işaret fişeği atılması nedeniyle ceza almasının ardından, Viktoria Plzen mücadelesi için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı çevresinde güvenlik tedbirleri uygulandı.

Eski Salı Pazarı bölgesinde çevik kuvvet ekipleri konuşlandırılırken, stat çevresinde polis ekipleri bulunduruldu.

Maç öncesi protokol tribünü girişinin karşısında toplanan küçük bir kalabalık, tezahüratlar yaparak takıma destek vermeye çalıştı.

-Boş tribünleri görüntülediler-

Viktoria Plzenli futbolcular, karşılaşmanın başlamasından yaklaşık 1 saat 40 dakika önce sahaya çıkarak zemini inceledi.

Çek ekibin futbolcuları zemini kontrol etmenin yanında cep telefonlarının kameralarıyla boş tribünleri görüntüledi. Futbolcular boş tribünlere karşı hatıra fotoğrafı da çektirdi.

-Tribünlerde bayraklar-

Sarı-lacivertli ekibin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan Fenerbahçe-Viktoria Plzen maçında tribünlerde bayraklar ve pankartlar yer aldı.

Maraton üst tribünde, dev boyutta Türk bayrağı bulunurken, kale arkası tribünlerde sarı-lacivert renkte bayraklar tribünleri süsledi.

BATE Borisov maçında maraton alt tribünde taraftarın mesajı şeklinde yer alan İngilizce 'As if we were here' (Buradaymışız gibi) yazılı pankart, Viktoria Plzen mücadelesinde de tribünde bulundu.