28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Fenerbahçe Kadıköy'de 2 puan daha kaybetti

Galatasaray ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada evinde Kasımpaşaspor'u ağırlayan Fenerbahçe 2 puan daha bırakarak şampiyonluk yarışında havlu attı.

19 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe Kadıköy'de 2 puan daha kaybetti

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe evinde Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldı.

Ligin 19. haftasında Kayserispor'a 4-1 yenilen, geçen hafta Bursaspor ile 1-1 berabere kalan ve hafta içinde Avrupa Ligi'nde Krasnodar'a 1-0 mağlup olan Fenerbahçe kötü gidişatını sürdürdü.

Lens, Van Persie ve Alper Potuk'tan yoksun olan Fenerbahçe, bu sonucun ardından 37 puana yükseldi, Başakşehir ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada avantajı değerlendiremedi. Ligde lider Beşiktaş, Akhisar'ı yenerse puan farkı 10'a çıkacak.

Ligde geçen hafta Başakşehir'i 4-1 yenen Kasımpaşa ise zirve yolundaki Fenerbahçe'ye de çelme taktı ve 25 puana yükseldi. Kemal Özdeş yönetimdeki Paşa ligin ilk yarısında da Beşiktaş'ı devirmeyi başarmıştı.

Kadıköy'de 90 dakikanın ardından Fenerbahçe taraftarları yönetimi istifaya davet etti.

MAÇTAN NOTLAR

Taraftar şoku

Bu sezon Kadıköy'de taraftarından beklediği ilgiyi bulamayan Fenerbahçe, Kasımpaşa maçında da şoke oldu. Gündüz saat 15.00'da başlamasına karşın mücadeleye ilgi gösterilmedi. Son maçlarda alınan kötü sonuçların da etkisiyle sadece 500 tane bilet satıldı. Kale arkası tribünleri dolmazken, tamamı kombine olan Maraton ve Fenerium tribünlerinde de büyük boşluklar göze çarptı. 

Van Persie iddiası

Kadrodaki istikrarsız yapısıyla zaman zaman eleştiriler alan Robin Van Persie için flaş bir iddia gündeme geldi. İtalya basınında yer alan haberlerde, Van Persie'nin Brezilya kulübü Sao Paolo ile görüştüğü iddia edildi. 

Hollandalı golcünün menajerinin önümüzdeki hafta çarşamba günü Amsterdam'da Brezilya kulübüyle görüşeceği öne sürüldü. Transfer görüşmelerinin önümüzdeki sezon için gerçekleşeceği aktarıldı. 

Volkan ve Kjaer'den motivasyon

Son dönemde başarısız sonuçlar alan Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçı öncesi galibiyet yemini edildi. Kaptan Volkan Demirel ile Simon Kjaer, santra öncesi takımı bir araya topladı. Volkan ve Kjaer, takım arkadaşlarına özel bir motivasyon konuşması yapıp, maça hazırladı.

Özel konuk

Karşılaşma öncesi seremonide kaptan Volkan Demirel'in özel bir misafiri vardı. Minik bir taraftarla sahaya çıkan kaleci Volkan dikkat çekti. Hasta olan bir taraftarı kırmayan ve beraber sahaya çıkan Volkan, dışarıda da ilgilenmeye devam etti. Sarı-lacivertlilerin kaptanı tribüne çıkan minik taraftarla bizzat ilgilendi. 

İsmail Köybaşı'na alkış

Fenerbahçe taraftarları İsmail Köybaşı'na büyük destek verdi. Hasan Ali Kaldırım yerine ilk 11'e giren İsmail, maçtaki başarılı hamleleri ve güzel hareketleriyle sık sık tribünlerden alkış aldı. Ayrıca hırslı bir görüntü çizen tecrübeli sol bek, takım arkadaşları ve teknik heyetin de zaman zaman takdirini topladı.

Karavaev yine yok

Devre arası transfer döneminde kadroya katılan tek isim olan Alexander Karavaev yine kadroda yer almadı. Son 2 lig maçında Advocaat tarafından ilk 18 kişilik listeye alınmayan Ukraynalı yıldızın durumu şaşkınlık yarattı. 

Avrupa listesinde de olmayan Karavaev'in sakatlığı da bulunmuyor. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Bursaspor deplasmanından sonra Kasımpaşa maçını da dışarıdan takip etti. Öte yandan Aatif Chahechouhe da 18 kişilik kadroda kendine yer bulamadı.