2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Maç sonucu: Fenerbahçe 0-2 Konyaspor

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe evinde Konyaspor'u ağırladı. İkinci yarıda bulduğu gollerle deplasmanda 2-0 öne geçmeyi başaran Konyaspor 3 puanın sahibi oldu. Sarı lacivertliler bu sezon ilk kez maç kaybetti.

7 Kasım 2020 Cumartesi 18:03 - Güncelleme:
Maç sonucu: Fenerbahçe 0-2 Konyaspor

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe ile İttifak Holding Konyaspor karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Konyaspor, 2-0'lık skorla kazandı.

Konyaspor'a galibiyeti getiren golleri 67. dakikada Marko Jevtovic ve 77. dakikada Artem Kravets attı.

FENERBAHÇE'NİN GOLÜ VAR İLE İPTAL EDİLDİ

Fenerbahçe, 31. dakikada Dimitris Pelkas ile bir gol buldu ancak VAR uyarısıyla bu gol iptal edildi. Erman Toroğlu, bu pozisyonla ilgili olarak, "Fenerbahçeli futbolcunun top göğsünün sağ tarafına geliyor, o sırada oyuncunun eli açılıyor. Topun şiddeti ve gelişine göre değerlendirme yapıyorum; %100 kolla oynadı diyemiyorum. Kola gelmedi fikrim daha fazla." yorumunu yaptı.

FENERBAHÇE LİDERLİĞİ ALANYASPOR'A DEVRETTİ

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, 17 puana indi ve zirveyi Alanyaspor'a devretti. Konyaspor ise Beşiktaş galibiyetinin ardından ikinci galibiyetini alarak puanını 9'a yükseltti.

Fenerbahçe, milli aradan sonra Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Konyaspor ise sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

EROL BULUT'TAN 11'DE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 8. haftasında İttifak Holding Konyaspor'u konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, geçen hafta oynadıkları Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasına göre zorunlu tek değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Sarı-lacivertlilerde dünkü idmanı kasık sakatlığı sebebiyle yarıda bırakan Jose Sosa, İttifak Holding Konyaspor karşısında kadroda yer almadı. Genç teknik adam, Sosa'nın yerine Mame Thiam'ı ilk 11'de görevlendirdi.

Konya temsilcisi karşısında kalede Altay Bayındır'a görev veren Erol Bulut, savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Marcel Tisserand, Serdar Aziz ve Caner Erkin'den oluşturdu. Orta sahada Luiz Gustavo ile Ozan Tufan'a şans tanıyan Bulut, bu oyuncuların önünde Enner Valencia, Dimitris Pelkas ve Mame Thiam'ı oynattı. Fenerbahçe'de gol silahı ise Mbwana Samatta oldu.

MAME THIAM, 4 MAÇ SONRA 11'DE

Fenerbahçe'de Mame Thiam, 4 maç sonra ilk 11'de şans buldu.

Sarı-lacivertlilerin ligdeki ilk 4 maçına ilk 11'de başlayan ama hiçbirinde 90 dakikayı tamamlayamayan Thiam, 4. haftadaki Fatih Karagümrük kaşılaşmasından sonra ise ilk 11'de görevlendirilmemişti.

OZAN VE PELKAS KENDİ POZİSYONLARINDA

Fenerbahçe'de Jose Sosa'nın sakatlığı, Ozan Tufan ve Dimitris Pelkas'a kendi pozisyonlarında oynama şansı tanıdı.

Ligde haftalardır forvet arkasında görevlendirilen Ozan ile sol açıkta şans bulan Pelkas, Sosa'nın yokluğunda kendi pozisyonlarına geçti.

Ozan karşılaşmaya Gustavo'nun yanında başlarken, Pelkas forvet arkasında oynadı.

FERDİ KADIOĞLU, 2 MAÇ SONRA KADRODA

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu 2 maç sonra kadroda yer aldı.

Sarı-lacivertlilerin büyük umut beslediği ve ligde ilk iki maça 11'de başlayan Ferdi, daha sonra yedeğe çekilmişti.

Ligde son 2 karşılaşmada 21 kişilik kadroya dahil edilmeyen Ferdi, İttifak Holding Konyaspor karşısında ise kadroda bulundu.

FENERBAHÇE, PRESİ ORTADA YAPTI

Mücadelenin başında Fenerbahçe, top Konyaspor'dayken ikinci alana çekilerek burada pres yapmaya çalıştı. Konyaspor ise stoperleri arasında paslaşarak ve savunma arkasına doğru uzun top atarak pozisyon aradı.

İlk dakikalarda iki takım adına pozisyon yaşanmazken, ilk tehlikeli atağı Ozan Tufan ile Fenerbahçe 23. dakikada yaptı. Ceza sahası dışından sert vuran Ozan'ın şutu, direk dibinden auta gitti.

MILOSEVIC NET FIRSATTAN YARARLANAMADI

Konyaspor ise 27. dakikada net bir gol fırsatından yararlanamadı. Orta saha çizgisinde Artem Kravets'in arapasında topla buluşan Deni Milosevic bir anda kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya kaldı. Deni Milosevic ceza sahasına girmeden topun dibine girerek aşırtma bir vuruş denedi fakat kaleci Altay Bayındır topu tek elle çelmeyi başardı.

PELKAS'IN GOLÜ VAR İLE İPTAL EDİLDİ

Fenerbahçe, 31. dakikada Dimitris Pelkas ile golü buldu ancak VAR uyarısıyla bu gol iptal edildi.

Sağ taraftan Gökhan Gönül'ün pasında topla buluşan Dimitris Pelkas sağ ayağıyla gelişine aşırtma vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Hakem Ali Şansalan golden sonra VAR sisteminin tavsiyesiyle pozisyonu inceleyerek gol pozisyonundan önce Enner Valencia'nın topu elle kontrol ettiğine karar vererek golü geçersiz kıldı.

6 dakika uzayan ilk yarıda Konyaspor, daha çok topla oynadı ve daha çok pas yaptı. Temposuz geçen mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

MAME THIAM YERİNE DIEGO PEROTTI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, ikinci yarıya Mame Thiam'ı oyundan alıp yerine Diego Perotti'yi alarak başladı.

Fenerbahçe, ilk yarıdakinden farklı olaraki ikinci yarıda baskısını daha önde başlattı. Konyaspor, bu pres sonrası pas yapmakta zorlandı. Fenerbahçe oyunun kontrolünü alıp baskı kursa da final paslarındaki hatalar yüzünden ilk 10 dakikada pozisyon üretemedi.

JEVTOVIC YARIM VOLEYLE ATTI: 0-1!

Mücadelenin ilk golü 67. dakikada Marko Jevtovic ile öne geçti. Korner sonrası Levan Shengelia kafa pasını Jevtovic'e verdi. Jevtovic, yarım voleyle topu ağlara göndermeyi başardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, oyuna üçüncü müdahalesini yaptı ve Mbwana Samatta yerine Ferdi Kadıoğlu oyuna dahil oldu.

KRAVETS İKİNCİ GOLÜ ATTI

Konyaspor, 77. dakikada ikinci golü buldu. Defanstan gönderilen uzun pasta topla buluşan Artem Kravets sol çaprazdan ceza alanına girerek köşeye plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Maçın son bölümünde Fenerbahçe, puan için bastırdı ancak Konyaspor savunması hata yapmadı ve konuk ekip Kadıköy'den 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Kadıköy'de maç başladı. 

5' Sağ kanattan Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda savunma ön direkte topu uzaklaştırdı.

10' Fenerbahçe bu dakikalarda baskıyı arttırdı. Sarı lacivertli ekip arka arkaya köşe vuruşları kullanıyor.

16' Sol kanattan Caner'in ortasında Samatta'ya gelen topta savunma son anda araya girdi.

22' Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasında arka direkte topla buluşan Pelkas topu ayağından açınca savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

23' Ozan Tufan'ın kaleyi karşıdan gören noktadan yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

27' Konyaspor'da Milosevic, Altay'la karşı karşıya kaldı. Konyasporlu futbolcu topu üstten aşırmak istedi ancak Fenerbahçe kalecisi topu çıkardı. 

31' Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ceza sahasına çevirdiği topta Pelkas gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ancak VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi.

39' Ozan Tufan'ın ortasında Samatta'nın kafa vuruşunda top kaleci Sehic'te kaldı.

İlk yarı sonucu: Fenerbahçe 0-0 Konyaspor

İKİNCİ YARI 

46' İkinci yarı başladı. 

47' Cikalleshi'nin ceza yayından vuruşunda savunmaya da çarpan top kaleci Altay'da kaldı.

57' Fenerbahçe gole çok yaklaştı! Sağ kanattan topla ceza sahasına giren Valencia topu penaltı noktasındaki Perotti'ye çıkardı. Perotti'nin vuruşunda top savunmadan döndü.

59' Fenerbahçe gole yine çok yaklaştı! Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'ün uzun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Samatta'nın vuruşunda kaleci Sehic topu ayaklarıyla çıkardı

61' Fenerbahçe tehlikeli geldi! Hızlı hücumda Ozan'la verkaça giren Gustavo'nun vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

GOL! 67' Sol kanattan gelen ortada Shengelia'nın indirdiği topta ceza sahasında önüne düşen topa yatarak harika bir vuruş yapan Jevtovic'in vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1.

73' Konyaspor'da kaleci Sehic zamana yönelik hareketleri nedeniyle sarı kart gördü.

GOL! 77' Konyaspor'da savunmadan atılan topta savunma arkasına sarkan Kravets, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 0-2.

80' Fenerbahçe'de Serdar Aziz, Sokol Cikalleshi'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü

84' Konyaspor'da Alper Uludağ Ferdi Kadıoğlu'na yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

90' Karşılaşmanın sonuna 7 dakika eklendi.

Maç sonucu: Fenerbahçe 0-2 Konyaspor