29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Fenerbahçe- Manchester United 4-1

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Manchester United ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe beklenenin altında bir performans gösterdi ve İngiliz temsilcisi karşısında 4-1’lik bir skorla sahadan mağlup ayrıldı.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe- Manchester United 4-1

UEFA Avrupa Ligi gruplarda maçlar devam ediyor. Dün akşam üç temsilcimiz kendi gruplarında üçüncü maçlarına çıktılar. Osmanlıspor ve Konyaspor kendi sahalarında oynadıkları maçlarda 1 puan almayı başardılar. Fenerbahçe ise deplasmanda ağır bir yenilgi aldı.

 

UEFA Avrupa Ligi 3. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, deplasmanda Manchester United ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Manchester United'in 4-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Manchester United'a karşılaşmada galibiyeti getiren golleri 31'de penaltıdan Pogba, 34'de penaltıdan Martial, 45'de Pogba ve 48'de Lingard'dan geldi. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 83. dakikada Robin van Persie kaydetti. Bu sonucun ardından Manchester United puanını 6'ya çıkarırken, Fenerbahçe de 4 puanda kaldı. Grubun 4. maçında Fenerbahçe, 3 Kasım Perşembe günü Kadıköy'de Manchester United ile karşı karşıya gelecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Manchester United ile karşılaşan Fenerbahçe'de Hollandalı futbolcu Robin van Persie eski takımına karşı ilk 11'de sahaya çıkarken, cezasını tamamlayan Volkan Şen de zorlu maçta takımdaki yerini aldı

 

TEKNİK DİREKTÖR DİRK ADVOCAAT’TAN MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

 

Teknik Direktör Dirk Advocaat, Manchester United maçının ardından düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Advocaat, “Maçın ilk 30 dakikası dengeli geçti. Manchester United topa daha fazla sahipti ama çok fazla pozisyon üretemediler. Manchester United’a karşı oynuyorsanız ve böyle goller yiyorsanız mutlaka size sorun yaratacaklardır. Üçüncü golde Pogba’nın harika bir şutu olmasına rağmen bizim hediye ettiğimiz bir goldü. Pozisyonun başlangıç anından itibaren diyorum. Dördüncü golü de kalemizde gördük ve maç bizim için bitti. Rakibimizi daha iyi karşılamayı denedik çünkü daha fazla gol atabilirlerdi. Tek iyi olan şey Robin van Persie’nin 4-1 olan golü atmış olması. İlk yarıda organizasyon anlamında fena değildik. Yarın takımımızla her konu hakkında konuşmamız gerekiyor” dedi.

 

Oyuncuların kendi aralarında konuşmasının iyi olacağını ifade eden Advocaat, “Normalde hep konuşan ben oluyorum. Bazıları geçen yıl iyi işler çıkarmışlar ama şu an yeterince iyi değiller. Bunun sebebini gerçekten bilmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Grupta 3 maçın kaldığını ve her şeye açık olduğunu sözlerine ekleyen Dirk Advocaat, “Grupta daha önce ilk sıradaydık şu an üçüncü sıradayız. Bunu size grup karşılaşmaları sona erdiği zaman söyleyebilirim. Hala üç maçımız var ve iki maçı kendi sahamızda oynayacağız, biri ise deplasman maçı. Grup her şeye açık. Burada kaybetmek utanılacak bir şey değil ama nasıl olduğu büyük bir problem” ifadelerine değindi.



Son olarak “Kaybedecek bir şeyimiz yoktu” diyerek devam eden Hollandalı teknik adam, “Bireysel ve takım olarak kalitelerini gösterme fırsatları vardı. Yarın benim yerime onların konuşacak olması iyi olacaktır” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.