15 Mayıs 2024 Çarşamba / 8 Zilkade 1445

Fransa'da şampiyon PSG!

Fransa Ligue 1'de şampiyon PSG oldu. Başkent takımı, Monaco'nun Lyon'a 3-2 yenilmesiyle bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

28 Nisan 2024 Pazar 22:08 - Güncelleme:
Fransa'da şampiyon PSG!

Fransa Ligue 1'de bitime 3 hafta kala şampiyon belli oldu.

Monaco'nun deplasmanda Lyon'a 3-2 kaybettiği maçın ardından bitime 3 hafta kala 12 puanlık fark yakalayan Paris Saint-Germain şampiyonluğunu resmen ilan etti.

Art arda 3. kez şampiyon olan Paris Saint-Germain toplamda ise 12. kez şampiyon oldu.

Paris Saint-Germain 12 Mayıs Pazar günü oynayacağı Toulouse maçında şampiyonluk kupasına kavuşacak.

PSG, 31 HAFTADA SADECE 1 KEZ MAĞLUP OLDU

Fransa Ligue 1'de sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Paris Saint-Germain, ligin geride kalan 31 maçında 20 galibiyet, 10 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 70 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip ağlara 76 gol gönderen PSG, kalesinde ise 29 gol gördü.

NASSER AL-KHELAIFI: AİLECE BU ANIN TADINI ÇIKARACAĞIZ

Şampiyonluk için mutlu olduklarını ifade eden Paris Saint-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi, "Şampiyon olmak harika ancak Ligue 1'i on ikinci kez kazanmak Paris Saint-Germain'e bağlı herkes için çok daha özel. Tüm oyuncularımızı, hocamız Luis Enrique ve ekibini, Luis Campos ve ekibini, ayrıca kulübün tüm üyelerini tebrik ederiz. Sezon başından beri takım çok kolektif ve birlik içindeydi. Sonuç ne olursa olsun olağanüstü olan taraftarları unutmuyorum. Ailece bu anın tadını çıkaracağız. Ayrıca sezonun son anına kadar maç maç sıkı çalışmaya devam edeceğiz" yorumlarında bulundu.