8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

İşte maliyeti! Galatasaray'ın transferini duyurdu!

Galatasaray, Tottenham'dan Tanguy Ndombele'yi kadrosuna kattığını duyurdu. Sarı kırmızılılar, başarılı oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiraladı.

4 Eylül 2023 Pazartesi 20:15 - Güncelleme:
İşte maliyeti! Galatasaray'ın transferini duyurdu!

Galatasaray Premier Lig ekibi Tottenham'dan Tanguy Ndombele'nin transferini KAP'a bildirdi. Yıldız oyuncu İngiliz ekibinden kiralık olarak kadroya eklendi.

İşte Galatasaray'dan yapılan açıklama:

"Profesyonel futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcunun transfer bedeli 15.000.000 euro olup 2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitler ile ödenmesi konusunda anlaşılmıştır. Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3.136.000 euro sezonluk ücret ödenecektir."

İSTANBUL'A GELDİ

Galatasaray'ın transfer görüşmelerini yürüttüğü Fransız orta saha oyuncusu Tanguy Ndombele, İstanbul'a geldi.

Londra'dan kalkan özel uçakla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne inen 26 yaşındaki futbolcuyu, sarı-kırmızılı kulübün yetkilileri karşıladı.

Geçen sezonu İtalya şampiyonu Napoli'de tamamlayan Ndombele'nin, kiralık olarak kadroya katılması ve Galatasaray'ın UEFA listesinde yer alması bekleniyor.

NDOMBELE İLE ANLAŞMA TAMAM

Galatasaray, Tanguy Ndombele ile sözleşme şartlarında anlaştı. Tottenham ile görüşüyor. İngiliz ekibiyle anlaşma sağlanması halinde oyuncu resmen açıklandı. Sarı kırmızılılar, Tanguy Ndombele'yi satın alma opsiyonuyla kiraladı.

NDOMBELE'NİN TRANSFER ŞARTLARI

Ndombele için Galatasaray kiralama ücreti ödemeyecek. Satın alma opsiyonu zorunlu olmayacak. Maaşının 1 milyon eurosunu Tottenham ödeyecek.

Galatasaray sezon sonu performansına göre Ndombele'yi satın alıp almamaya karar verecek.

NDOMBELE'NİN PİYASA DEĞERİ

Tottenham ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Fransız orta saha oyuncusunun güncel piyasa değeri 22 milyon euro olarak gösteriliyor.

TOTTENHAM PERFORMANSI

İngiliz ekibi, 26 yaşındaki futbolcuyu 2019 yılında Lyon'dan 62 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı. Tottenham'da 91 maçta sahaya çıkan Ndombele 10 gol attı ve 9 asist yaptı.

TANGUY NDOMBELE'NİN LİSANSI ÇIKTI

Galatasaray, Tottenham'dan transfer ettiği Tanguy Ndombele'nin lisansını çıkardı.