29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Guardiola 'dönüyorum' dedi, İngiltere karıştı

İspanyol Pep Guardiola'nın önümüzdeki sezon teknik direktörlük yapmaya devam edeceğini açıklaması başta Chelsea olmak üzere İngiliz devlerini harekete geçirdi

8 Ocak 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Guardiola 'dönüyorum' dedi, İngiltere karıştı
Barcelona'daki görevinden istifa etmesinin ardından New York'ta yaşamaya başlayan Pep Guardiola'nın önümüzdeki sezon teknik direktörlük koltuğuna yeniden oturacağını açıklaması İngiliz devlerini şimdiden harekete geçirdi.

PEP Guardiola, eski öğrencisi Lionel Messi'nin üst üste 4. kez Ballon D'or ödülünü aldığı gece de beklenen açıklamayı yaptı. "Dönüyorum".

Başarılı teknik adam yaptığı açıklamada, "Ben artık teknik direktörlüğe dönmek istiyorum. Sadece döneceğimi söyleyebilirim ama bunun ötesinde alınmış bir karar yok" dedi. Guardiola'nın bu açıklaması onu transfer etmek isteyen Avrupa'nın önde gelen kulüplerine de yeşil ışık yakmış oldu.

Chelsea'nin patronu Roman Abramovic'in bir numaralı adayı ismin Pep Guardiola olduğu söyleniyor. Rafael Benitez'in sözleşmesi sezon sonuna kadar olduğu için Guardiola kabul ettiği sürece bu konuda bir sıkıntı olmayacak.

Barcelona'da geçmişte yöneticilik yapmış olan Ferran Soriano ve Txiki Begiristain'ın şu an Manchester City'de çalışmaları ise Guardiola'yla görüşmek için süreci Manchester City adına oldukça hızlandıracak.

Ancak Katalan teknik adam için en uygun takımın Manchester United olduğu söyleniyor. Alex Ferguson'un ayrılması Guardiola'yı Kırmızı Şeytanlar'a çok yaklaştıracak. Ayrıca Fransız ekibi Paris Saint Germain ve Alman devi Bayern Münih'te Guardiola'yla ilgilenen takımlar arasında gösteriliyor.