28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Hollanda - Türkiye maçı özeti: 2-0

2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile Amsterdam Arena'da karşılaştı...

7 Eylül 2012 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hollanda - Türkiye maçı özeti: 2-0
HOLLANDA: 2 - TÜRKİYE: 0

15' Dakika: GOL!! Hollanda Robin Van Persie'nin attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Sneijder sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ve Van Persie kafayı vurarak köşeden topu ağlarla buluşturdu.

90' Dakika : GOL!! Hollanda Luciano Narsingh ile 2. golü buldu.

A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda'ya 2-0 mağlup oldu. Amsterdam Arena'da oynanan karşılaşmada Hollanda'nın gollerini 17. dakikada Van Persie ve 90+3'te Narsingh kaydetti.

Hollanda karşısında 496'ncı karşılaşmasına çıkan A Milli Takımı, Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı. Türk tarafların ise yaklaşık 17 bin 500 bilet aldığı belirtildi. Hafta içinde hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu ile Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olanlar anısına maçtan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, A Milli Takımı futbolcuları sahaya kollarında siyah bantla çıktı.

A Milli Takım'ın mücadele ettiği D Grubu'nda Romanya deplasmanda Estonya'yı 2-0 yenerken, Andorra-Macaristan maçı da devam ediyor.




İŞTE HOLLANDA'NIN ATTIĞI İLK GOL



RAKİP YILDIZLAR TOPLULUĞU

Grupta favori olarak görülen Hollanda, kadrosunda dünyaca ünlü yıldızları bulunduruyor. Manchester United'dan Robin van Persie, Inter'den Wesley Sneijder, Bayern Münih'ten Arjen Robben'in yanısıra Portakalların en önemli kozlarından birisinin de Fenerbahçe'nin sene başında Liverpool'dan kadrosuna kattığı Dirk Kuyt olması bekleniyor.

Türkiye, karşılaşmaya Tolga, Hamit, Ömer, Semih, Hasan Ali, Mehmet Topal, Emre, Tunay, Arda Turan, Sercan Sararer ve Umut 11'iyle başladı.

Hollanda: Krul, Janmaat, Heitinga, Martins Indi, Willems; Sneijder, Clasie, Strootman; Narsingh, Van Persie, Robben.

STAT: Amsterdam Arena

HAKEM: Carlos Velasco Carballo (İspanya)

SAAT: 21:30

YAYIN: Star TV

496. MAÇ

A Milli Takımımız, Hollanda ile oynayacağı 2014 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçı ile birlikte, 496'ncı karşılaşmasına çıkacak.

Millilerimiz, 89 yıllık tarihinde, 259'u resmi, 236'sı özel olmak üzere, geride kalan toplam 495 maçta 179 galibiyet, 116 beraberlik alırken, 200 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz bu maçlarda 642 gol atarken, kalesinde 739 gol gördü.

AVCI'NIN EN CİDDİ SINAVI

Hollanda maçı, Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı'nın A Milli Takım kariyerindeki 8. karşılaşması olurken, ilk resmi maçı olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip.

Aday kadroda bulunan Emre Belözoğlu 85 maçla en fazla milli olma, Arda Turan ise 13 golle en golcü unvanını taşıyor.

İŞTE HOLLANDA'NIN ATTIĞI İKİNCİ GOL