2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

İtalyanlar övgü yağdırdı! Hakan Çalhanoğlu olmadan takım oynamıyor

Serie A takımlarından Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, oynayamadığı maçlarda yokluğunu fazlasıyla hissettiriyor. Son olarak sakatlığından dolayı Real Sociedad ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçını kaçıran yıldız orta sahanın yokluğunda, Milano ekibi galip gelemedi.

22 Eylül 2023 Cuma 19:20 - Güncelleme:
İtalyanlar övgü yağdırdı! Hakan Çalhanoğlu olmadan takım oynamıyor

Sezona ligde 4'te 4 ile giren Inter yoluna kayıpsız devam ediyor. Bu maçların hepsinde ilk 11'de görev alan Hakan Çalhanoğlu, takımın oyun aklı konumunda.

İtalyan basınında yer alan haberde yıldız orta sahanın takıma etkisi ile alakalı ilginç bir veriye değinildi. Milli oyuncunun forma giydiği maçlarda Inter, %68'lik bir galibiyet yüzdesine sahip oldu. Hakan'ın forma giymediği maçlarda ise bu oran %33'e kadar düşüyor.

"BİR YÖNETMEN GİBİ..."

Haberde başarılı oyun kurucu için övgü dolu sözler sarf edilirken "Brozovic'in ayrılığı sonrası takımın anahtarının ona verilmiş olması tesadüf değil. O bütün takımı birbirine bağlayabilen çok yönlü bir yönetmen gibi oynuyor" yorumu yapıldı.

Ayrıca milli oyuncunun o bölgede takımda en iyisi olduğu ve oynamadığı maçlarda mavi siyahlı kulübün sıkıntı çekmesinin de normal olduğuna değinildi.

GEÇEN SEZON PERFORMANSI

2022-2023 sezonunda çoğunlukla 6 numara pozisyonunda oynayan Çalhanoğlu, sezonu 4 gol ve 8 asist ile tamamladı.