18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Beşiktaş, Karagümrük'ü ezdi geçti

Süper Lig'in 20'nci haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 4-1 mağlup etti.

21 Ocak 2021 Perşembe 15:57 - Güncelleme:
Beşiktaş, Karagümrük'ü ezdi geçti

Süper Lig'in 20. haftasında Fatih Karagümrük'e konuk olan Beşiktaş, karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı. Siyah beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri Aboubakar, Mensah (2) ve Larin attı. Karagümrük'ün tek golünü penaltıdan Borini kaydetti.

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Beşiktaş puanını 41'e çıkardı. 8. sıradaki Fatih Karagümrük ise 27 puanda bulunuyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Hedenstad'ın sağdan kullandığı kornerde,  Beşiktaş savunması kafayla uzaklaştırdı topu.

5. dakikada Rosier'in sağdan Karagümrük ceza sahasına doğru yaptığı ortada topla buluşan Aboubakar, solundaki N'Koudou'ya pasını verdi. N'Koudou'nun ceza sahası sol çaprazından vuruşunda top savunmaya çarpıp kornere gitti.14. dakikada Atiba'nın pasıyla Aboubakar Karagümrük ceza sahasının solunda topla buluştu ve topu geri çıkardı, Atiba penaltı noktası üzerinden vuruşunu yaptı ancak top yandan dışarıda.

19. dakikada Rıdvan soldan son çizgiye indirdi ve topu yerden ortaya çevirdi ancak Karagümrük savunmasında Hedenstad ayak koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

23. dakikada Borini soldan son çizgiyi indi ve pasını yakın direğe doğru yerden gönderdi ancak Beşiktaş savunması ayak koydu ve topu kornere gönderdi.

24. dakikada Borini'nin uzaklardan şutunda top Beşiktaş savunmasına çarpıyor ve dışarı çıkıyor.

25. dakikada Borini Beşiktaş ceza sahası sol yan çizgisi üzerinden ortasını yaptı. Yakın direkte Ndiaye kafayı vurdu ancak topu auta çıktı.

30. dakikada Ndiaye'nin Beşiktaş savunması arkasına sarkan Borini'ye pasıyla bu futbolcu ceza sahasına girdi ve sol çaprazdan şutunu çekti ancak top kaleci Ersin'de kaldı.

30. dakikada Karagümrük'ten Atiba'ya faul yapan Koray sarı kart gördü.

32. dakikada Aboubakar'ın pasıyla Rıdvan savunmanın arkasına sarkmak istedi. Ama iyi bir kontrol yapamayınca top kaleci Viviano'da kaldı.

33. dakikada Karagümrük'te Larin'i formasından çeken Hedenstad sarı kart gördü

38. dakikada Karagümrük'te sakatlanan Hedenstad'ın yerine Serhat Ahmetoğlu oyuna girdi.

42. dakikada Josef de Souza'nın pasıyla Aboubakar rakip ceza sahasında topla buluştu ve rakibini çalımladıktan sonra şutunu çekti ancak top yandan dışarı çıktı.

GOL! 44. dakikada Nkoudou'nun derinlemesine pasıyla Karagümrük ceza sahasında topla buluşan Aboubakar'ın vuruşun top ağlara gitti ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

İlk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi

2. YARI

GOL! 50. dakikada Aboubakar, sol kanattaki Larin'e pasını attı ama savunma araya girdi. Seken topla buluşan Mensah, ceza sahasına girip şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş 2-0 önde...

54. dakikada Karagümrük'te Koray Altınay'ın yerine Emre Çolak oyuna girdi.

55. dakikada Rıdvan'ın soldan Karagümrük ceza sahasına ortasında Larin ve Aboubakar'dan önce kaleci Viviano yakın direkte topa sahip oluyor.

63. dakikada Mensah'ın Karagümrük kalesine yaklaşık 25 metre mesafeden şutunda top direkten dönüyor.

64. dakikada Josef'in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Larin'in vuruşunda Viviano gole izin vermedi.

GOL! 66. dakikada Larin'den aldığı pasla sol kanattan son çizgiye inen Rıdvan'ın içeriye çevirdiği topa Larin kayarak dokundu ve topu ağlara gönderdi 3-0 

GOL! 70. dakikada Mensah üst üste çalımlarla sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez pasını Aboubakar'a çıkardı. Bu futbolcunun karşı karşıya vuruşunda topu kaleci Viviano çeldi. Dönen topu Mensah tamamladı farkı 4'e çıkardı. 4-0

71. dakikada Beşiktaş'tan Gökhan Töre ve Dorukhan Toköz oyunda, N'Koudou ve Mensah kenara alınıyor.

73. dakikada Atiba'nın yerine Ljajic oyunda.

76. dakikada Mevlüt ve Jimmy Durmaz oyunda, Ndao ve Sobiech dışarı alındı.

PENALTI! 77. dakikada Ndiaye, Rosier'in müdahalesi ile Beşiktaş ceza sahasında yerde kaldı ve hakem Karagümrük lehine penaltı kararı verdi.

GOL! 78. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Borini, kaleciyi ve topu ayrı köşelere gönderdi.

81. dakikada Gökhan Töre'nin pasıyla Ljajic Karagümrük ceza sahasında topla buluştu ve vuruşunda top ağlara gitti. Ancak VAR incelemesi sonrasında pozisyonun başlangıcında Dorukhan'ın topla elle oynadığı tespit edildi ve gol iptal edildi.

88. dakikada Aboubakar-Gökhan Töre verkacıyla Töre, kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak son anda savunma araya girdi.

Karşılaşma 4-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Deniz Caner Özaral

FATİH KARAGÜMRÜK: Viviano, Koray (Dk.54 Emre Çolak), Campi, Fatih, Alparslan, Ndiaye, Bertolacci, Hedenstad (Dk.38 Serhat), Ndao (Dk.77 Jimmy Durmaz) , Borini, Sobiech (Dk.77 Mevlüt)

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba (Dk74 Ljajic), Mensah (Dk.71 Dorukhan), N'Koudou (Dk.71 Gökhan Töre), Larin, Aboubakar

GOL: Dk.44 Aboubakar, Dk.50-77 Mensah, Dk.66 Larin, (Beşiktaş) - Dk.78 Borini (P) (Fatih Karagümrük)

SARI KART: Koray, Hedenstad (Fatih Karagümrük)