29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kompany'den UEFA'ya ceza tepkisi

Manchester City'nin kaptanı Vincent Kompany, 'Seyirci yok diyorsunuz, bir de bakıyorsunuz tribünde taraftarı olmayan tek takım Manchester City. Şimdi kim cezalandırıldı? Irkçılıktan cezayı Manchester City mi CSKA Moskova mı aldı?'

22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kompany'den UEFA'ya ceza tepkisi
Manchester City'nin kaptanı Vincent Kompany, UEFA  Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda CSKA Moskova ile oynadıkları maçta Rus  temsilcisine verilen seyircisiz oynama cezasını eleştirdi.
 
İngiliz basınına konuşan Kompany, UEFA tarafından CSKA'ya verilen  seyircisiz oynama cezası nedeniyle İngiliz taraftarların da sahaya alınmadığını  hatırlatarak, "Neden maçta hiç taraftarımız yok? Biz ne hata yaptık? Verilen ceza  haksızlık" ifadelerini kullandı.
 
Karşılaşmaya hiçbir İngiliz taraftarın alınmamasına rağmen tribünlerde  Rus seyirciler olduğunu öne süren Kompany, "Seyirci yok diyorsunuz, bir de  bakıyorsunuz tribünde taraftarı olmayan tek takım Manchester City. Şimdi kim  cezalandırıldı? Irkçılıktan cezayı Manchester City mi CSKA Moskova mı aldı?"  değerlendirmesinde bulundu.
 
Belçikalı milli futbolcu, UEFA'nın ceza sistemini eleştirerek,  "Cezaların yeniden incelenerek değiştirilmesi gerekiyor. Bizim taraftarımız neden  olmadığı bir şey için ceza almamalı" diye konuştu.
 
Öte yandan, İngiliz basınında yer alan iddialarda, seyirci yasağına  rağmen 650 CSKA Moskova taraftarının 2-2 sonuçlanan karşılaşmayı tribünden takip  ettiği belirtildi.
 
UEFA,  Roma ile İtalya'da 17 Eylül'de oynadığı Şampiyonlar Ligi  karşılaşmasında taraftarlarının karıştığı olaylar ve ırkçı tezahürat nedeniyle  CSKA Moskova'ya 3 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.