29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Mahkeme yolu göründü

Başkan Mustafa Cengiz’in yönetim ile yaptığı ilk değerlendirme sonrasında karara itiraz için mahkeme yolunu seçeceği öğrenildi. Yönetimin yürütmeyi durdurma kararı almak için, konuyu bugün yargıya taşıması bekleniyor.

StarSpor25 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Mahkeme yolu göründü

CİM-BOM’DA ortalık toz duman. Mali Genem Kurul’da üyelerin 358’e karşı 331 oyla Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimini ibra etmemesi sonrası, seçim kararı alınması bekleniyor. Ancak yönetim de ibrasızlık kararına karşı harekete geçti. Başkan Mustafa Cengiz yöneticileriyle yaptığı ilk değerlendirme sonrasında konuyu yargıya taşıyıp, yürütmeyi durdurma kararı alması bekleniyor.

YARGITAY İBRASIZLIĞI BOZDU

Eski başkanlardan Adnan Polat’ın da 2011’de ibra edilmediği kongre sonrası bir üye yürütmeyi durdurma kararı almış ve Polat’a seçime katılma fırsatı doğmuş, ancak kendi tercihiyle aday olmamıştı. Polat ibrasızlık kararını mahkemeye taşınmış ve davayı kazanmıştı. Yargıtay “Mali yönden kusurlu bulunmayan yönetim kuruluna idari yönden de kusur bulunması hukuken mümkün değildir” kararını almıştı.

BASIN TOPLANTISI 14.30’DA

Başkan Cengiz’in bugün yönetim ile bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra, kararı mahkemeye taşıyacağı ifade ediliyor. Cengiz ayrıca bugün 14.30’da bir basın toplantısı düzenleyerek alınan karar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunacak. Öte yandan İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak, ibra kararının ardından sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak, “Bunu hak etmedik.” ifadelerini kullandı.