29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Real Madrid, Barcelona'yı yıktı kupaya uzandı

İspanya Kral Kupası finalinde Real Madrid, Di Maria ile öne geçti; Barcelona, Bartra ile eşitledi. 86’da sahneye çıkan Galli sol açık, orta sahadan deparı atıp kaleciyi avladı ve noktayı koydu.

17 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Real Madrid, Barcelona'yı yıktı kupaya uzandı

İSPANYA Kral Kupası’nı, nefes kesen final sonrası Real Madrid kazandı... El Clasico’da Mor Şimşekler, ezeli rakibi Barcelona’yı 2-1 mağlup ederek, Kral Kupası’nı tarihinde 19. kez müzesine götürdü. Sakat olan Cristiano Ronaldo’dan yoksun oynayan Real’i Gareth Bale uçurdu.

Valencia Mestalla Stadı’nda oynanan karşılaşmada Di Maria, 11. dakikada Real Madrid’i öne geçirdi: 1-0. İkinci yarıda bastıran Barça, 69’da Bartra ile eşitliği yakaladı: 1-1. Katalan ekibi rakip kalede ikinci golü ararken, savunmasında boşluklar verdi; bunu da Bale affetmedi.

100 milyon euro’luk Galli sol açık, 86. dakikada, yaklaşık 45 metrelik driplingden sonra kaleci Pinto’nun bacaklarının arasından golü attı: 2-1. Barcelona yine de pes etmedi. 89’da Cassilas ile karşı karşıya pozisyonda Neymar’ın şutunda top direkten dönünce, kupayı Real kazandı.