28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Rıdvan Dilmen Milliler'in 2-0'lık galibiyetini değerlendirdi

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, A Milli Takımımızın Finlandiya 2-0 mağlup ettiği mücadeleyi değerlendirdi.

24 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Rıdvan Dilmen Milliler'in 2-0'lık galibiyetini değerlendirdi

Rıdvan Dilmen, Türkiye'nin 2-0 kazandığı Finlandiya karşılaşmasını değerlendirdi. Kosova - Finlandiya - Kosova maçlarından 9 puan almamız lazımdı. 6 puan aldık. Deplasmandaki Kosova maçına da favori olarak çıkacağız.

Maçı izleyenler 12-13 dakikadan sonra sıkılmışlardır. 13 dakikadan sonra futbol falan yoktu sahada. Şimdiye kadar bizim grupta oynadığımız maçlarda sürpriz olmadı. Hırvatistan ve Ukrayna berabere kalabileceğimiz rakiplerdi. İzlanda'ya da deplasmanda kaybetmek olabilir. Finlandiya ve Kosova'yı da mağlup ettik.

Finlandiya ve Kosova'dan toplam 12 puan var. Biz 6 'sını aldık. Kalan 4 takımın kendi aralarında oynayacakları maçlar gruptan çıkacak takımları belirleyecek. Finlandiya ve Kosova bize yardım edebilirler berabere kalarak rakiplerle.

Milli Takımımız, bazı nedenlerden dolayı çok yıprandı çok eleştirildi. Bugün skoru alıncada koruma psikolojisine girdiler. Oyun 0-0 olsa ikinci yarıya pozisyona girerdik mesela. Bizim bu maçta avantajımız rakibimizin yeteneksiz olması. İçeride belki bize sürpriz yapabilirler. Bugün bizim adımıza kritik bir maçtı. 3 puan önemliydi. 3 puanı aldık. Oyun olarak da fena değildik. Bu maçta çok fazla detaya girmemek lazım. Çünkü rakip kapalı kutuydu. Kazanmamız lazımdı ve kazandık. Oyundan ziyade skor önemliydi bugün.