12 Mayıs 2024 Pazar / 5 Zilkade 1445

Maç sonucu: Sırbistan 0-0 Türkiye

Türkiye A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Sırbistan'ın konuğu oldu. Sırpların 10 kişi tamamladığı maçta gol sesi çıkmadı milliler 1 puan ile Sırbistan'dan ayrıldı.

6 Eylül 2020 Pazar 20:48 - Güncelleme:
Maç sonucu: Sırbistan 0-0 Türkiye

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ikinci maçında deplasmanda Sırbistan ile karşı karşıya geldi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Rajko Mitic Stadı'nda oynanan mücadele 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

Sırbistan'da Aleksandar Kolarov, 49. dakikada ikinci sarı kartını gördü ve oyundan ihraç edildi.

Millilerimiz, bu sonuçla birlikte B Ligi 3. Grup'ta ilk puanını almış oldu. Önceki maçta Rusya'ya kaybeden Sırbistan da puanla tanışmış oldu.

Ay-Yıldızlılarımız, 11 Ekim'de Rusya deplasmanına konuk olacak. Sırbistan ise aynı tarihte Macaristan'ı ağırlayacak.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 10 DEĞİŞİKLİK

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Macaristan maçına göre ilk 11'de 10 değişikliğe gitti.

Kalede Mert Günok'a görev veren Güneş, savunmada Zeki Çelik, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Hasan Ali Kaldırım'a, orta sahada Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı ve Kenan Karaman'a, ileri uçta ise Enes Ünal'a şans tanıdı.

Güneş, 1-0 mağlup oldukları Macaristan karşılaşmasına göre Çağlar Söyüncü dışında ilk 11'in tamamını değiştirdi.

A Milli Futbol Takımı'nda Gökhan Akkan, Uğurcan Çakır, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Umut Meraş, Merih Demiral, Burak Yılmaz, Nazım Sangare, Efecan Karaca, İrfan Can Kahveci ve Kaan Ayhan ise Sırbistan'a karşı yedek soyundu.

BAKAN KASAPOĞLU, MAÇI STATTA İZLEDİ

Belgrad'daki Rajko Mitic Stadı'nda oynanan maçı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir de izledi.

Öte yandan, Bakan Kasapoğlu ve Özdemir maç öncesinde Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç'i de ziyaret ederek, kendisine A Milli Takım forması hediye etti.

Maç öncesinde Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinde gerçekleşen ziyarete, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem ve Genel Sekreter Kadir Kardaş da katıldı.

Karşılaşmanın başında yakın zamanda hayatını kaybeden Sırp futbolunun efsane isimleri İlija Petkovic ve Vladica Popovic için saygı duruşunda bulunulurken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele eden sağlık çalışanları da alkışlandı.

SIRBİSTAN CEPHESİ

Sırbistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ljubisa Tumbakovic ise Türkiye'ye karşı Rajkovic, Milenkovic, Pavlovic, Kolarov, Radonjic, Lazovic, Gudelj, Maksimovic, Kostic, Tadic ve Aleksandar Mitrovic'e şans tanıdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1' Müsabaka hakemin düdüğü ile başladı!

5' Karşılaşma düşük tempoyla başladı. İki takımda kısa paslar yaparak oyun kurmaya çalışıyor.

14' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Orkun Kökcü'nün ceza alanına gönderdiği ortasında Sırbistan savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

16' Kenan Karaman'ın pasıyla topla buluşan Orkun Kökcü'nün ceza yayından yaptığı vuruşta Nemanja Maksimovic'e çarpan top kornere gidiyor.

18' Gole yaklaştık! Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Yusuf Yazıcı'nın ceza alanına gönderdiği ortasında, Mahmut Tekdemir ön direkten kafayla topu arka direğe indiriyor. Pozisyonu takip eden Ozan Kabak'ın yakın mesafeden gelişine yaptığı kafa vuruşunda top auta çıktı

25' Karşılaşmanın 25. dakikasında sakatlık geçiren Darko Lazovic oyundan çıkarken, Mijat Gacinovic yerine giren isim oluyor.

37' Yusuf Yazıcı, itirazları nedeniyle hakem Aleksei Kulbakov tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

39' Hızlı gelişen atakta önce Nemanja Radonjic'in, ardından Filip Kostic'in ceza alanında sol çaprazdan yaptıkları vuruşlarda meşin yuvarlak pozisyonu iyi takip eden Çağlar Söyüncü'den geri geliyor.

45' Sırbistan'da Kolarov sarı kart gördü.

45' Sağ kanatta Çağlar Söyüncü'nün dengesini kaybetmesiyle topla buluşan Dusan Tadic bekletmeden pasını Aleksandar Mitrovic'e aktarıyor. Aleksandar Mitrovic'in yakın mesafeden yaptığı vuruşta açıyı iyi kapatan Mert Günok pozisyonu önlemeyi başarıyor.

İlk yarı sonucu: Sırbistan 0-0 Türkiye

 (İKİNCİ YARI)

46' Müsabakada ikinci yarı başladı.

50' Nazım Sangare'yi rakip sahada sert bir şekilde faulle durduran Kolarov ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

54' Sırbistan'ın 10 kişi kalmasıyla milli takımımız bu dakikalarda rakip yarı alanda daha fazla pas yapıyor.

65' Nazım Sangare'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Nikola Milenkovic topu uzaklaştırmayı başarıyor.

69' Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Dusan Tadic'in, ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Nikola Milenkovic'in arka direkte yaptığı vuruşta top auta gidiyor.

79' Ceza sahası yakınında yaşanan ikili mücadele sırasında Ozan Kabak, Nemanja Gudelj'e kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Aleksei Kulbakov tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

85' Ozan Tufan'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutu istediği gibi olmayınca Predrag Rajkovic topa hakim olmayı başarıyor.

90' Maç 0-0 sona erdi.