28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Anlaşma sonuçlandı! TFF, Süper Lig'in yeni yayıncısını açıkladı

TFF, Süper Lig'in yeni yayıncısını resmen duyuruldu. beIN Sports, 182 milyon dolar karşılığında 3 yıllığına yeniden Süper Lig'in yayıncı kuruluşu oldu.

AHMET AKIN2 Mart 2024 Cumartesi 21:01 - Güncelleme:
Anlaşma sonuçlandı! TFF, Süper Lig'in yeni yayıncısını açıkladı

TFF, Süper Lig'in yeni yayıncısını resmen açıkladı. beIN Sports 3 yıllığına yeniden Süper Lig'in yayıncı kuruluşu oldu.

TFF, ödenecek rakamın 182 milyon dolar olduğunu duyurdu.

İşte TFF'den yapılan açıklama;

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun 29.02.2024 tarihli ve 40 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca, 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.30'da TFF Levent İstanbul adresine sunulan teklif, Beşiktaş 6. Noterliği huzurunda açılmış olup; TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine İlişkin 3 Ocak 2024 tarihinde TFF'nin internet sitesinde ilan edilen ihale kapsamında Paket E (tüm yayın hakları) için Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş'nin (BEIN MEDIA GROUP) sezonluk 182.000.000,00-USD (218.400.000,00-USD KDV DAHİL) teklif verdiği tespit edilmiştir.

Yayın İhale Komisyonu'nca, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş'nin (BEIN MEDIA GROUP) sezonluk 182.000.000,00-USD (218.400.000,00 USD KDV DAHİL) teklifi kabul edilerek, ön sözleşme imzalanmıştır. 11 Mart 2024 Pazartesi gününe kadar TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine ilişkin tüm hukuki sürecin tamamlanması kararlaştırılmıştır."

BEIN SPORTS AÇIKLAMASI

Süper Lig ve TFF 1. Lig'in 3 yıl daha yayın haklarını alan beIN Media Group, anlaşma dolayısıyla açıklama yaptı.

Gruptan yapılan açıklamada, Süper Lig'in 23 sezondur yayıncısı olan Digiturk'ün maçları 2026-2027 sezonunun sonuna kadar yayınlamaya devam edeceği bildirildi.

beIN Media Group ile Digiturk Üst Yöneticisi (CEO) Yousef Al-Obaidly, Süper Lig'in yayıncısı olmaya devam edecekleri için memnun olduklarını söyledi.

Grup olarak küresel deneyim ve uzmanlıklarıyla kaliteli yayıncılık anlayışını futbolseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Yousef Al-Obaidly, şunları kaydetti:

"Trendyol Süper Ligi'nin tek resmi yayıncısı olmaktan gurur duyuyoruz. Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in tüm yerel ve uluslararası yayın haklarını en yüksek teklifi vererek kazanmış olmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Küresel gücümüzü Türkiye'de son 23 yılda edindiğimiz engin deneyimle birleştirerek, sporseverlere en kaliteli içeriği sunmaya devam edecek ve Türk futbolunun küresel pazardaki konumunu güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hedef doğrultusunda başta teknolojiye yaptığımız yatırımlar olmak üzere son 7 yılda 20 milyar lira yatırım yaparak, sektörde standartları belirledik ve belirlemeyi sürdüreceğiz. Türk futboluna inanıyoruz. Onun en büyük yatırımcısı olarak elde edeceği başarılara eşlik edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. İlerleyen süreçte Türk futbolunun yükselen bir değer olarak futbol ekosisteminde hak ettiği yeri alacağına inancımız tam. Bu anlaşma, beIN Media Group'un Türkiye'nin önde gelen spor, eğlence ve medya grubu olarak uzun vadeli başarısının ve devam eden hedeflerinin bir başka kanıtıdır."