26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Maç sonucu: Trabzonspor 3-1 Yeni Malatyaspor

Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor evinde Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Yeni transfer Benik Afobe'nin iki golle yıldızlaştığı maçta bordo mavililer sezonun ilk üç puanını kazandı.

26 Eylül 2020 Cumartesi 18:06 - Güncelleme:
Maç sonucu: Trabzonspor 3-1 Yeni Malatyaspor

Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor ile Yeni Malatyaspor, karşı karşıya geldi. Trabzonspor, bu sezonki ilk galibiyetini 3-1'lik skorla aldı.

Karşılaşmada Trabzonspor'un golleri; 24. ve 33. dakikalarda Benik Afobe ve 45+3'te Nwakaeme'den ilk geldi. Malatyaspor'un tek golü 77. dakikada Adem Büyük'ün penaltıyı gole çevirmesiyle geldi.

Trabzonspor, Süper Lig'in 4. haftasında Gaziantep FK'ye konuk olacak. Yeni Malatyaspor ise aynı haftada sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak.

YENİ TRANSFERDEN İLK GOLLER

Trabzonspor'un yeni forveti Benik Afobe, Bordo-Mavililer ile çıktığı ikinci lig maçında 2 gol kaydederek takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

EDDIE NEWTON'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Eddie Newton, Campi'nin yerine geçen hafta kırmızı kart cezası nedeniyle oynayamayan Flavio'ya, Abdurrahim Dursun'un yerine de sakatlığı düzelen Marlon'a ilk 11'de görev verdi.

Sezon öncesi Yılport Samsunspor ile oynanan hazırlık karşılaşmasında sakatlanan ve ilk 2 hafta forma giyemeyen yeni transfer Marlon, bordo-mavili ekipte ilk resmi maçına çıktı.

Sakatlıkları bulunan Trondsen, Kamil Ahmet Çörekçi, Ekuban, yeni transfer Diabate ve henüz hazır olmayan Pereira'nın yanı sıra, takımda düşünülmeyen Hosseini ile Guilherme de kadroda yer almadı.

MAÇTAN DAKİKALAR ( İLK YARI)

5' Yeni Malatyaspor'da Adem'in Tetteh'e doğru yolladığı ara pası kaleci Uğurcan kontrol etti.

10' Şu ana dek Trabzonspor'un %62'lik topla oynama üstünlüğü var.

13' Yeni Malatyaspor'da Tetteh'in sol kanattan yaptığı ortasını ceza sahasında kontrol eden Adem Büyük'ün dönerek yaptığı vuruşta top kaleci Uğurcan'da kaldı.

24' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken topu arka direkte önünde bulan Afobe kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0.

33' Baker'ın şık pasıyla kale önünde bomboş bir şekilde topla buluşan Afobe'nin vuruşu bir kez daha ağları sarstı. 2-0 

45' Trabzonspor'da ceza sahasına çalımlarla giren Nwakaeme, gol ayağıyla yaptığı vuruşta top savunmaya da çarparak ağlarla buluştu;: 3-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

CANLI ANLATIM (İKİNCİ YARI)

48' Trabzonspor'dan tehlike! Nwakaeme'nin ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutu savunmada Hadebe kale çizgisinden çıkardı.

65' Yeni Malatyaspor'da Lukoki'nin sağ kanattan yaptığı orta kaleci Uğurcan'ın kucağında kaldı.

78' Yeni Malatyaspor'da Adem Büyük penaltı vuruşunda topu ağlara gönderdi: 3-1.

86' Yeni Malatyaspor gole yaklaştı! Lukoki'nin sağ kanattan yaptığı ortasına Topalli dokunamadı, top auta çıktı.

87' Trabzonspor'da Benif Afobe'nin yerine Stiven Plaza oyuna girdi.

Maç sonucu: Trabzonspor 3-1 Yeni Malatyaspor