30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Yeni Malatyaspor Galatasaray maçı saat kaçta hangi gün? Yeni Malatya GS ne zaman?

Süper Lig’de haftalar geçtikçe liderlik mücadelesi kızışıyor. Yeni Malatyaspor Galatasaray maçı hangi gün saat kaçta ne zaman sorusuna sarı kırmızılı taraftarlar yanıt arıyor. Yeni Malatya GS ne zaman sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Süper Lig’in 16.haftasında Yeni Malatyaspor – Galatasaray karşılaşması Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak. Sonucu merakla beklenen karşılaşmada hakem Ali Palabıyık düdük çalacak. Palabıyık’ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Serkan Çimen yapacak. Zorlu maç Bein Sports 1 canlı yayınla ekranlara gelecek.

15 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yeni Malatyaspor Galatasaray maçı saat kaçta hangi gün? Yeni Malatya GS ne zaman?

Yeni Malatyaspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi gün? Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, ligin 16.haftasında Yeni Malatyaspor karşısında 3 puan arayacak. Sonucu merakla beklenen Yeni Malatya GS maçı ne zaman? Galatasaraylı taraftarlar şimdiden maç saatini beklemeye başladı. Süper Lig’in 16.haftasında Yeni Malatyaspor – Galatasaray karşılaşması Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak. Sonucu merakla beklenen karşılaşmada hakem Ali Palabıyık düdük çalacak. Palabıyık’ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Serkan Çimen yapacak. Zorlu maç Bein Sports 1 canlı yayınla ekranlara gelecek.

YENİ MALATYASPOR GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Lider Galatasaray’ın Malatya deplasmanında oynayacağı maç 17 Aralık Pazar günü saat 16:30’ta başlayacak.

GALATASARAY’DA SON DURUM

Ligde liderlik koltuğunu kaybettikten sonra hemen geri alan Galatasaray, ilk yarının sonlarına doğru liderliğini perçinleme amacında. Başakşehir’in 2 puan önünde ligde lider olan Galatasaray’ın puan kaybına tahammülü yok. Teknik direktör Igor Tudor’un tartışıldığı son günlerde, Galatasaray galip gelip üstündeki baskıyı atmak ve rakiplerinin puan kaybını bekleme amacında. Ligde geçen hafta muhteşem bir geri dönüşle Akhisarspor’u 4-2 mağlup eden “Cim-bom”, hafta içinde kupa maçında Sivas Belediyespor’a 2-1 yenildi ancak tur atlamayı başardı.

GALATASARAY’DAN ALİ PALABIYIK TEPKİSİ

Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor ile deplasmanda oynayacakları maça hakem Ali Palabıyık'ın atanmasına tepki gösterdi.

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşacak. Federasyondan yapılan açıklamaya göre bu mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek.

Ali Palabıyık, son olarak Galatasaray'ın Medipol Başakşehir'e 5-1 yenildiği maçta düdük çalmıştı. Medipol Başakşehir - Galatasaray maçında sarı kırmızılı takımın yediği ilk gol öncesi Latovlevici - Visca arasında yaşanan pozisyonda faul kararı veren Palabıyık, bu kararla ilgili çok fazla eleştiri almıştı.

Galatasaray cephesi, faul olmayan bir pozisyonda serbest vuruş kararı veren Palabıyık'ın maçın kaderini etkilediğini savundu. Bu nedenle Malatya deplasmanındaki maça Palabıyık'ın atanması sarı-kırmızılılarda tepki yarattı.

GOMİS’DEN MÜJDELİ HABER

Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanan maçta rakibine yönelik yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören Bafetimbi Gomis'in cezası belli oldu.

43. maddeye göre oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan oyunculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 maçtan men cezası veriliyor.

PFDK'nın kararına göre Gomis'in rakibine yönelik yaptığı eylemin ciddi olmaması ve ayrıca rakibinin tahriğinden dolayı cezası hafifletildi ve Fransız yıldızın cezası 1 maça indirildi.

Gomis'e de tahrik indirimi uygulandı ve yıldız futbolcu Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivas Belediyespor ile oynanan maçta bir maçlık cezasını çekti ve hafta sonunda Evkur Yeni Malatyaspor ile oynanacak maçta forma giyebilecek.

YENİ MALATYASPOR’DA SON DURUM

Teknik direktörlüğünü Erol Bulut’un yaptığı Yeni Malatyaspor ise ligde 13. sırada yer alıyor. Topladığı 16 puanla ligin alt sıralarında bulunan yeni ekip son haftalarda istediği sonuçları elde edemiyor. Ligde geçen hafta evinde Göztepe’ye 3-2 mağlup olan Doğu Anadolu ekibi, hafta içinde Türkiye Kupası’nda Osmanlıspor’a elenmekten kurtulamadı.

MAÇLA İLGİLİ İSTATİSTİKLER

İki takım tarihlerinde ilk kez bir resmi maçta karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, Süper Lig'de lige o sezon yükselen takımlara karşı oynadığı son sekiz maçın yedisini kazandı 

Galatasaray son üç deplasman maçında sahadan yenik ayrıldı ve bu maçlarda toplam 10 gol yerken sadece iki gol atabildi. Galatasaray en son Ocak - Nisan 2011 arasında arka arkaya dört deplasmanda yenilmişti.

Bu sezonun ilk 11 haftasında dokuz gol yiyen Galatasaray, son dört haftada 10 gol yedi.