28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Aziz Yıldırım'ın maç sonrası Vassilis Spanoulis'le uzun süre konuşması dikkat çekti

THY Euroleague finalinde Olympiakos’u mağlup ederek kupayı kazanan ilk Türk takımı olan Fenerbahçe tarihi zaferi kutluyor. İşte tarihe geçen maçın dikkat çeken detayları…

Akşam / Tuna TUNCA22 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Aziz Yıldırım'ın maç sonrası Vassilis Spanoulis'le uzun süre konuşması dikkat çekti

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliğinde yapılan THY Euroleague Final Four’unda temsilcimiz Fenerbahçe, Yunan ekibi Olympiakos’u mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. İşte Tarihe geçen maçın öncesinde ve sonrasında yaşanan detaylar…

MAÇTAN ÖNCE BAYRAK KRİZİ

THY Euroleague’de Real Madrid - CSKA Moskova maçı oynanırken salondaki Fenerbahçe taraftarları, Fenerbahçe bayrakları ve pankartları asmak istedi. Euroleague yetkilileri ise henüz 3.'lük 4.'lük maçı oynandığı gerekçesi ile bu duruma izin vermedi. Bunun üzerine taraftarlar yetkililere tepki gösterdi. Real Madrid-CSKA Moskova maçı bittikten sonra Fenerbahçe taraftarları bayrakları tekrar astı.

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI VE KONTROLÜ ELDEN BIRAKMADI

Fenerbahçe, Olympiakos finaline çok hızlı bir giriş yaptı. Sarı-lacivertliler Kalinic’in üst üste bulduğu üçlüklerle Olympiakos karşısında öne geçti. Savunmada Udoh ve Vesely ile sertliği artıran Fenerbahçe maçı baştan sona kadar üstün götürdü.

SON ÇEYREKTE FARK AÇILDI, AZİZ YILDIRIM COŞTU

THY Euroleague finalinde Fenerbahçe son çeyrekte üst üste sayılar buldu ve Olympiakos’un gardını iyice düşürdü. Fenerbahçe’nin farkı açması ve kupa için saniyeleri sayması üzerine başkan Aziz Yıldırım da yerinde duramadı ve takımını ayakta alkışladı. Aziz Yıldırım’ın Bogdan Bogdanovic’i attığı sayılardan sonra özel olarak tebrik ettiği de görüldü.

MAÇ BİTTİ, FENERBAHÇE TARİH YAZDI, OBRADOVİC VE AZİZ YILDIRIM DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Fenerbahçe-Olympiakos maçının sona ermesiyle birlikte sarı lacivertli basketbolcular ve taraftarlar büyük bir coşku yaşadı. Sevinç yumağı içinde başkan Aziz Yıldırım’ın Obradovic’in yanına giderek bir şeyler anlattığı ve bu ikilinin duygusal anlar yaşadığı görüldü.

KUPA KAPTAN MELİH MAHMUTOĞLU’NUN ELLERİNDE HAVAYA KALKTI

Fenerbahçeli basketbolcular maçın bitimiyle büyük bir sevinç yaşarken kupa kaptan Melih Mahmutoğlu’nun ellerinde yükseldi. Bobby Dixon salonda Türk bayrağı ile tur atarken, Jan Vesely de Bogdanovic’in yardımıyla potanın filesini kesti ve günün hatırası olarak yanına aldı.

DATOME SÖZÜNÜ TUTTU, SAÇLAR GİTTİ

Final Four öncesi takım arkadaşlarına ‘Kupayı alırsak saçımı keserim’ sözünü veren Datome’ye sürpriz Antic’ten geldi. Tecrübeli basketbolcu sahanın içinde takım arkadaşı Datome’nin saçını kesti.

AZİZ YILDIRIM OLYMPİAKOSLU OYUNCULARI TEBRİK ETTİ

Fenerbahçe'nin Olympiakos'u 80-64 mağlup edip şampiyon olduğu maçın ardından sarı-lacivertlilerin başkanı Aziz Yıldırım, Olympiakoslu oyuncuları tek tek tebrik etti. Tüm oyuncuların elini sıkan Yıldırım'ın, Vassilis Spanoulis ile uzun süre konuşması ise dikkat çekti.