2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 0-0 Galatasaray

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, evinde Galatasaray'ı konuk etti. Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı, maç 0-0 beraberlikle sona erdi.

İLKNUR KARAKELLE24 Aralık 2023 Pazar 17:53 - Güncelleme:
MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 0-0 Galatasaray

Trendyol Süper Lig'in 18. hafta maçında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kadıköy'de oynanan maç 0-0 eşitlikle sona erdi.

Galatasaray'da Lucas Torreira ile Sacha Boey, Fenerbahçe'de ise İrfan Can Kahveci, gördükleri sarı kart sonrası cezalı duruma düştüler.

BOL FAULLÜ DERBİ

İki takımın karşılaştığı derbi, bu sezonun en çok faule sahne olan maçı oldu.

Galatasaray, bu sonuçla Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son 3 maçı kazanamadı. Ayrıca sarı kırmızılı takım, oynanan son 7 Kadıköy deplasmanında 1 kez kaybetti. Bu maçlarda 3 kez kazanan Galatasaray, 3 de beraberlik aldı.

Alınan bu sonuçla birlikte Fenerbahçe ve Galatasaray 44 puanda kaldı. Böylelikle de dev derbi sonrası lider koltuğunda averajla Fenerbahçe kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor ile karşılaşacak. Galatasaray ise Konyaspor'u ağırlayacak.

İSMAİL KARTAL'DAN DEĞİŞİKLİKLER

Kırmızı kart cezalısı Fred'in yokluğunda Miguel Crespo'yu sahaya süren Kartal, İsmail Yüksek'in yerine de İrfan Can Kahveci'ye 11'de şans verdi.

Defansta son maçta Djiku-Serdar Aziz ikilisini oynatan Kartal, grip olduğu için 3 gündür antrenmanlara çıkmayan Serdar Aziz yerine Galatasaray karşısında Oosterwolde'ye formayı verdi.

Kartal'ın bir diğer değişikliği ise forvet hattında oldu. Sakatlığı nedeniyle Kayseri deplasmanına götürülmeyen Bosna Hersekli forvet Dzeko, Galatasaray karşısında ilk 11'e dönerken, Batshuayi kulübede oturdu.

Galatasaray karşısında kalede Livakovic'i sahaya süren Kartal, savunmada ise Osayi-Samuel, Djiku, Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu'na formayı verdi.

Orta sahada Crespo, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Szymanski ve Tadic'le sahaya çıkan sarı-lacivertli ekipte forvette ise Dzeko 11'de.

Fenerbahçe'de Galatasaray karşısında İrfan Can Eğribayat, Samet Akaydin, Mert Müldür, Bartuğ Elmaz, İsmail Yüksek, Emre Mor, Kent, King, Umut Nayir, Batshuay maça yedek başlayan isimler oldu.

OKAN BURUK'TAN TEK DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'de geçen hafta VavaCars Fatih Karagümrük ile oynanan maçta sarı kart cezası nedeniyle görev alamayan Fernando Muslera tekrar kaleye geçerken, Günay Güvenç ise yedeğe çekildi.

Galatasaray, Fenerbahçe derbisine Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay, Lucas Torreira, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedeklerinde ise Günay Güvenç'in yanı sıra Eyüp Aydın, Wilfried Zaha, Tete, Halil Dervişoğlu, Kaan Ayhan, Ali Turap Bülbül, Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele ve Cedric Bakambu yer aldı.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan askerler derbide unutulmadı.

Stadyumda yer alan LED ekranlarda karşılaşma öncesinde "Başımız Sağ Olsun" ifadeleri yer aldı. Maç önünde saha içindeki ekranlarda herhangi bir reklama yer verilmedi.

Karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya gelen Fenerbahçe, "Başımız Sağ Olsun" pankartı taşırken, tribünlerden de büyük alkış aldı. Ülker Stadyumu'ndaki taraftarlar, terörü lanetleyen tezahüratlar yaptı. Sarı-lacivertli futbolcular da üzerlerindeki siyah tişörtlerle maç öncesinde ısındı.

Maç öncesinde her iki takım da "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" pankartlarıyla seremoniye geldi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) kararıyla futbolcular sahaya siyah kol bandıyla çıktı. Müsabaka öncesinde de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında saha içindeki LED ekranlarda, şehit olan 12 askerin isimleri yer aldı.

DZEKO DÖNDÜ

Fenerbahçe'de golcü futbolcu Edin Dzeko, Galatasaray maçıyla birlikte formasına kavuştu.

Sağ arka adalesinde zorlanma tespit edildiği için Galatasaray maçı öncesinde riske edilmeyerek Kayserispor ile deplasmanda oynanan maçın kadrosuna dahil edilmeyen golcü futbolcu, derbide takıma dahil oldu.

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 15 maçta 12 gol ve 4 asistlik performansla, Galatasaray Mauro Icardi ile birlikte gol krallığında zirvede yer alan Dzeko, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 21 resmi maçta 16 gol atıp 7 de asist yaptı.

F.BAHÇE'DE 5 EKSİK!

Fenerbahçe, Galatasaray karşısına 5 oyuncusundan yoksun çıktı.

Sakatlıkları bulunan Becao ve Zajc'ın yanı sıra grip olduğu için 3 gündür antrenmanlarda yer almayan Serdar Aziz takımını yalnız bıraktı.

Mondihome Kayserispor deplasmanında kırmızı kart gören Fred ve Mert Hakan Yandaş da, cezaları nedeniyle Galatasaray karşısında kadroda yer almadı.

SANCHEZ KADRODA YOK

Galatasaray'da sakatlığı bulunan savunma oyuncusu Davinson Sanchez maçın kadrosunda yer almadı.

Teknik direktör Okan Buruk, maçtan önce yaptığı açıklamada Kolombiyalı futbolcunun ağrıları nedeniyle kadroda yer alamadığını belirtti.

Sarı-kırmızılı takımda ameliyat olan Sergio Oliveira ile Angelino da derbinin kadrosunda bulunmadı.

TRİBÜNLER DOLDU!

Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinden tribünlerde boş yer kalmadı.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, dün yaptığı açıklamada sarı-lacivertli taraftarların stada erken gelmesi gerektiğini söylerken, taraftarlar da maçın başlamasına 2 saat kala tribündeki yerlerini aldı.

G.SARAY TARAFTARI 4 YIL SONRA KADIKÖY'DE

Galatasaraylı taraftarlar, yaklaşık 4 yıl sonra Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan derbide tribündeki yerini aldı.

İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla 2 bin 79 Galatasaray taraftarı, RAMS Park'ta bir araya gelerek otobüslerle derbinin oynanacağı Ülker Stadı'na geldi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, güvenlik önlemleri altında maçı izleyecekleri tribüne geçti.

Galatasaray taraftarı, son olarak 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında 23 Şubat 2020'de Ülker Stadı'na yapılan derbiyi yerinde takip etmişti. Taraftarlar, 3 yıl 10 aylık aranın ardından Kadıköy'de takımlarını destekledi.

DERBİ TEMPOSUZ BAŞLADI

İki takımın kadro kalitesine bakıldığında heyecanlı bir derbi beklentisi vardı ancak mücadele o şekilde başlamadı. İki takım da kontrollü bir oyun oynarken taraftarın heyecanlandığı bir net pozisyon yaşanmadı.

İLK ŞUT 14. DAKİKADA

Derbide ilk şut Galatasaray'dan geldi. Kerem'in ortasında arka direğe açılan topu Mertens gelişine vurdu. Kaleye parelel giden top köşe bayrağına çarpıp oyun alına geldi. Sonrasın ofsayt bayrağı kalktı.

Barış Alper, soldan Osayi Samuel'i ekarte edip son çizgiye indi. İçeri çevirdiği topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.

G.SARAY PENALTI BEKLEDİ

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği maçta sarı kırmızılı takım penaltı bekledi.

Galatasaray'da Mauro Icardi, Djiku ile 22. dakikada girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Icardi penaltı itirazında bulunsa da kısa süre VAR'ı dileyen Arda Kardeşler oyunu devam ettirdi.

FENERBAHÇE ETKİLİ GELDİ!

Mücadelenin 29. dakikasında Tadic soldan ceza sahasına girdi. Bekletmeden boş alandaki Szymanski'ye göndermek istedi ama Boey'den çok kritik bir müdahale geldi.

İlk yarının son anlarında Galatasaray, köşe vuruşu kazandı. Kerem'in kullandığı köşe vuruşunu savunmaya yardıma gelen Cengiz Ünder uzaklaştırdı. Dönen topa Kerem Demirbay vurdu ama top üstten az farkla auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

FENERBAHÇE ETKİLİ GELDİ!

İkinci yarının başında sağ kanattan topu alan İrfan Can, ortasını yaptı. Dzeko kale önünde kafayı vurdu ama top yandan dışarı gitti.

İRFAN CAN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, 57. dakikada Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Deneyimli oyuncu İstanbulspor maçında cezalı duruma düştü.

NET FIRSAT FENERBAHÇE'DE

Mücadelenin 61. dakikasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Szymanski, sol ayağıyla çok iyi vurdu ama top yandaz dışarı gitti.

İkinci yarı maçın sonları yaklaşırken tempo da yükseldi. Oostervolde'nin kaptırdığı topu Hakim Ziyech önüne aldı. Uzaktan şutu kaleci Livakovic'te kaldı. Bu şut maçtaki ilk isabetli şut oldu.

G.SARAY'DA BOEY CEZALI!

Galatasaray'da King ile tartışan ve sonrasında sarı kart gören Sacha Boey, Konyaspor ile oynayacakları maçta cezalı duruma düştü.

Son bölümde Kerem'in kullandığı serbest vuruşa arka direkte Abdülkerim kafayı vurdu. Livakovic son anda topu çeldi.

Tempo son anlarda yükseldi. Galatasaray 78. dakikada Kerem'in kullandığı köşe vuruşunda gole yaklaştı. Kerem'in ortasına Nelsson kafayı vurdu ama top yandan dışarı gitti.

Son bölümde tempo iyice düştü. Maçta başka kritik pozisyon olmadı ve mücadele bu skorla bitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

27. dakikada Abdulkerim'in kafayla indirdiği topla ceza yayı üzerinde buluşan Kerem Demirbay'ın gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

29. dakikada ceza sahası içi sol tarafından Tadic'in içeri çevirdiği topu Galatasaray savunması kafayla uzaklaştırdı. Pozisyonu takip eden Crespo'nun gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

43. dakikada sol taraftan Kerem Aktürkoğlu'nun kullandığı köşe vuruşunda Fenerbahçe savunması topu kafayla uzaklaştırdı. Ceza yayının yanında topun sahibi olan Kerem Demirbay'ın gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin üstünden az farklı auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada ceza sahası içi sağ tarafından Ziyech'in kale önüne yaptığı ortada Kerem Demirbay'ın topu iki hamlede kontrol ederek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

61. dakikada İsmail'in pasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Szymanski'nin şutunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

70. dakikada Oosterwolde'nin kısa düşen pası sonrası Kerem Aktürkoğlu ceza sahası dışında topun sahibi olup topuk pasını geriye çıkardı. Pozisyonu takip eden Ziyech'in topla buluşur buluşmaz yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Livakovic'te kaldı.

71. dakikada İsmail'in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan King'in plase şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

77. dakikada sol köşeden Kerem Aktürkoğlu'nun kullandığı kornerde arka direkte Abdulkerim'in yaptığı kafa vuruşunda kaleci Livakovic meşin yuvarlağı oyun alanının dışına çeldi.

Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, Süleyman Özay

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Oosterwolde, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Crespo, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder (İsmail Yüksek dk. 46), Tadic (King dk. 69) Szymanski, Dzeko (Batshuayi dk. 90+4)

Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Samet Akaydın, Mert Müldür, Kent, Bartuğ Elmaz, Emre Mor, Umut Nayir

Teknik Direktör: İsmail Kartal

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdulkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay (Ndombele dk. 90+1), Torreira (Kaan Ayhan dk. 86), Ziyech (Bakambu dk. 86), Kerem Aktürkoğlu (Halil Dervişoğlu dk. 90+1), Mertens (Zaha dk. 66) Icardi

Yedekler: Günay Güvenç, Ali Turap Bülbül, Kazımcan Karataş, Eyüp Aydın, Tete

Teknik Direktör: Okan Buruk

Sarı kartlar: Osayi, İrfan Can Kahveci, King (Fenerbahçe), Torreira, Boey, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)