29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

60TB hard disk yolda

Hızla gelişen teknoloji bizi gün geçtikçe daha fazla depolama alanına mecbur bırakıyor; ancak teknoloji yeni teknolojilerin gereksinimine yine kendi cevap veriyor ve hard disklerimizin depolama alanları hızla büyüyor.

14 Nisan 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
60TB hard disk yolda
6 yıl içinde hard disk boyutları 6TB'lardan 60TB'lara çıkacak. Her sene neredeyse kendini ikiye katlayan depolama alanı, gelecek 6 yıl içinde 60 TB'lara ulaşacağı tahmin ediliyor. Günümüzde kullanabildiğimiz en büyük depolama alanı 6 TB kadar olsa da kullanıcılar bilgisayarlarında 4 TB'ı görebilmiş durumdalar.

4TB depolama alanı ile 450 saat HD video depolayabilirsiniz ya da bir fotoğrafçıysanız 800 bin fotoğrafı hard diskinize rahatlıkla atabilirsiniz. Peki 4TB bile bu kadar ihtiyaç görüyorken 60 TB'a neden ihtiyaç duyulsun? Bu sorunun yanıtı hızla gelişen teknolojide yatıyor. Teknolojik gelişmeler her zaman daha fazla depolama alanı gereksinimini ister istemez getiriyor. Bunun en güzel örneği olarak, son dönemde çıkan Elder Scroll Online oyununun 60 GB gereksinimi duymasını gösterebiliriz.

Kaynak: www.hwp.com.tr

İlginizi çekebilir: Valve'den yeni oyun kumandası: Steam Controller