29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Alpagu ve Kargu’nun Özel Kuvvetlere ilk teslimatı yapıldı

Kuveyt’te devam eden Körfez Savunma & Havacılık (Gulf Defence & Aerospace) Fuarı’na katılan Türk firmalarından olan STM büyük proje modellerinin yanı sıra küçük ve etkili Kamikaze İHA sistemleri ile de dikkat çekiyor. Körfez Savunma & Havacılık Fuarında STM’den edinilen bilgiye göre Alpagu ve Kargu‘nun ilk partisi Türk Özel Kuvvetlerine teslim edildi.

16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Alpagu ve Kargu’nun Özel Kuvvetlere ilk teslimatı yapıldı
Jane's 360'ta yer alan habere göre, STM tarafından geliştirilen Alpagu ve Kargu denenmesi için 2 ay önce teslim edilmişti 2018 ilk yarısında STM tarafından daha fazla teslimat gerçekleştirilecek. STM, parçacık etkili yüksek patlayıcı kullanan Alpagu ve Kargu Kamikaze İHA sistemleri için termobarik patlayıcılı modeller geliştirme talebi aldı.
 
 
Alpagu Vurucu İHA’nın özellikleri
ALPAGU, asimetrik harp veya anti-terör alanlarında kullanılmak üzere tek er tarafından taşınabilen ve lançerden ateşlenebilen, otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen, keşif, gözetleme ve küçük ölçekli tehditleri etkisiz hale getirebilen sabit kanatlı milli vurucu İHA çözümüdür. ALPAGU özgün gömülü ve gerçek zamanlı görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabilmektedir. Sistem; “sabit kanatlı İHA”, “lançer” ve “yer kontrol” bileşenlerinden oluşmakta.
 
 
Genel Özellikler:
Hafif ve kompakt yapı
Otonom veya manuel kullanım
Gerçek zamanlı görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmaları
Lançer ile fırlatma
45 saniye göreve hazırlık süresi
Keşif, gözetleme ve kamikaze görev profilleri
Sabit veya hareketli hedeflere karşı kullanım
Geliştirici: Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ (STM)
 
Kargu Vurucu İHA’nın özellikleri
KARGU – Otonom Döner Kanatlı Vurucu İHA, asimetrik harp veya anti-terör alanlarında kullanılmak üzere tek er tarafından taşınabilen, otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen, keşif, gözetleme ve küçük ölçekli tehditleri etkisiz hale getirebilen döner kanatlı milli İHA çözümüdür.
 
 
KARGU özgün gömülü ve gerçek zamanlı görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabilmekte.
 
Sistem; “döner kanatlı İHA” ve “yer kontrol” bileşenlerinden oluşmakta.