27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Apple iPhone için katlanabilir akıllı telefon patenti aldı

Geçtiğimiz son birkaç yıldan beri katlanabilir akıllı telefon modeliyle anılan Apple, bu konuda önemli bir adım attı. Amerikalı dev teknoloji şirketi, katlanabilir özelliğe sahip olan telefonlarla ilgili yeni bir patent aldığı gün yüzüne çıktı.

19 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Apple iPhone için katlanabilir akıllı telefon patenti aldı
Bu ilginç telefon tasarımın patent başvurusu, geçtiğimiz Ağustos ayının 28’inde gerçekleşmiş. Bu demek oluyor ki  iPhone 7’nin tanıtılmasından birkaç gün önce bu patent başvurusu yapılmış. Bu da iPhone 8 katlanabilir mi olcak sorularını akıllara getiriyor.
 
Ayrıca Apple’ın aldığı bu patentin diğer katlanabilir telefon patentlerinden farklı yapan şey ise, patentin açıklama bölümünde “karbon nanotüp” ibaresine yer verilmesi. Yani Apple, kabloları gayet iyi bir şekilde koruyabilen,  bu maddeyle akıllı telefonun ekranını ve katlanabilen kısmını üretmek istiyor.
 
 
Patentte bulunan diğer dikkat çekici bir bilgi de iPhone’un materyalinin cam, seramik, fiber, alüminyum ve ya plastik maddelerinin olabileceği. Öyle zannediliyor ki, bu materyaller telefonu  daha dayanıklı bir hale getirmek için kullanılacak, sonuçta telefon bükülebilen bir telefon olacak.
 
 
Akıllara şuan için bu telefonun ne zaman üretileceği sorusu gelse de bu soruyu ancak Apple’dan net bir açıklama geldiği zaman cevaplayabiliriz. Yani bu katlanabilir telefon ne zaman üretilir orası şu an için bir muamma.