29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Apple, Samsung davasında faturayı mı şişirdi?

Apple'ın istediği tazminat hak ettiğinin çok üstünde

22 Nisan 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Apple, Samsung davasında faturayı mı şişirdi?
Apple ile Samsung arasında artık yılan hikayesinden de öte bir olaya dönüşen patent davasında yeni bir bilgi ortaya çıktı. En son Samsung'un savunma yaptığı davada Apple'ın iddiası Samsung'un, Apple'ın patentinin sahip olduğu teknolojileri izinsiz kullanması ve bunun karşılığında 2.2 milyar dolarlık tazminat istemesiydi.

Şu sıralar savunma için pek çok tanık çağıran Samsung geçtiğimiz haftalarda Google mühendislerini çağırarak Andorid işletim sisteminin iOS'tan alıntı olmadığını kanıtlamaya çalışmıştı. Şimdi ise Güney Koreli firma işin para yönünü de düzeltmeye çalışıyor.

Samsung'un Yale Üniversitesi'nden getirdiği ekonomi ve finans profesörü Judith Chevalier'ı tanık kürsüsüne çıkartan Samsung Apple'ın iddia ettiği rakamın doğru olmadığını kanıtlamaya çalışıyor. Nitekim bu konuda Chevalier'ın da ifadesi bezer yönde. Ona göre Apple'ın patentleri cihaz aşına 35 sentten fazla etmezmiş. Bu da Apple'ın 2.2 milyar dolarlık isteğinin aslında 38.4 milyon dolar olması gerektiğini gösteriyor. Chevalier ayrıca Samsung bu sözde patentleri kullandığı için Apple'ın 1 sent bile zarar etmediğini de belirtti.

Karşı sorgulamanın ardından ifadesini tamamalayan Chevalier'dan sonra Samsung savunmasını bitirdi. Duruşma bugün de devam edecek.

Kaynak: Hardware Plus

İlginizi Çekebilir: Kingston’dan 480 GB’lık mSATA SSD