28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Bill Gates'in tahtı sallanıyor

Amazon'un hisselerindeki yükselme Jeff Bezos'u dünyanın en zengin adamı kulvarında en üst seviyeye taşıyor. Bezos'un serveti şu anda dünyanın en zengin adamı Bill Gates'den sadece bir milyar dolar daha az.

27 Temmuz 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bill Gates'in tahtı sallanıyor
Dünyanın en zengin insanı Bill Gates'in tahtı sallanıyor. Amerikalı elektronik ticaret sitesi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un, Bill Gates'i geçmesine az kaldı.
 
Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, dünyanın en zengin insanı ünvanını Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in elinden alabilir. Amazon hisselerinde yaşanan yükseliş sayesinde, iki isim arasındaki servet farkı 1 milyar dolara indi.
 
Amazon'un hisseleri Mart ayından bu yana 16.5 milyar dolar değer kazandı. Amazon'un bu hafta içerisinde hisselerinin yüzde 2 oranında yükselmesi Jeff Bezos'un servetinen 2.2 milyar dolar daha eklemesine neden oldu.
 
Bill Gates'in şu an 90,8 Bezos'un ise 89,8 milyar dolar serveti bulunuyor. Yıl başından bu yana servetini hızla büyüten Bezos, 4 ay önce de ispanyol tekstilci Amancio Ortega'yı geçerek sıralamada ikinciliğe yerleşmişti.(Ntv)