29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

CeBIT Bilişim Eurasia değişiyor: Hedef iş dünyası

CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl kapılarını 11 Eylül’de açacak. ‘İnovasyon ve Geleceğin Teknolojileri’ teması ile 15 ülkeden katılımcıları kabul edecek fuar ve kongre, bu yıl yüzde 100 iş dünyasına odaklanacak.

Yelda Şumnulu/İstanbul26 Ağustos 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
CeBIT Bilişim Eurasia değişiyor: Hedef iş dünyası

-14 Eylül 2014 tarihleri arasında bilişim sektörünü buluşturmaya hazırlanan CeBIT Bilişim Eurasia’da 2014 yılı hedefi, ‘İnovasyon ve Geleceğin Teknolojileri’ olarak belirlendi. Geçen yıldan itibaren eş zamanlı düzenlenen CeBIT Global Konferansı ile uluslararası bir boyuta ulaşan CeBIT, bu yıl da iş dünyası için, içinde bulunduğumuz coğrafyanın en etkili bilişim ve teknoloji platformu olacak. CeBIT’in bu yıl ana sponsoru Aktifbank oldu. Platformu, dünya liderlerinden SAP, Innovasyon Sponsoru olarak destekliyor. Resmi Havayolu Sponsoru ise yine THY oldu. Bu yıl köklü değişiklikleri barındıracak olan CeBIT,  yüzde 100 iş dünyasına odaklanacak. Eğitim ve akademik çalışmalarla giderek kalitesi yükselen sektör çalışanlarının ilgisini çekecek etkinlikler düzenleyecek. İnovasyon ve Geleceğin Teknolojileri’nin ön plana çıkacağı CeBIT iş dünyasını tek bir çatı altında toplayacak.

Harcamalar artacak

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel “Türkiye’de hardware, software, IT ve telekomünikasyon hizmetleri harcamalarının 2016 yılında 25 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Öngörüler, Türkiye’nin ICT harcamalarının 2013-2016 yılları arası GSYH’ye bağlı olarak artacağını gösteriyor” diyerek, bu       organizasyon için Türkiye’nin öneminin altını çizdi. Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer de, CeBIT Bilişim’in iş dünyasına yönelik, sanayi, ticaret, hizmet tedariki ve serbest sektörlerde faaliyet gösteren önemli firmaları hedefleyerek tüm sektörler için inovatif iş çözümleri sunduğunu ve etkinliğin ana başlıklarının, İş Dünyası + İnovasyon + e-Devlet olduğunu belirtti.

15 ülke katılacak

Almanya, Azerbaycan, Polonya, ABD, Kore, Bulgaristan, Tayvan, Çin, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Belçika, Fransa, İran, Irak bu yıl CeBIT’e katılacak ülkeler olacak. CeBIT Global Konferans oturumlarında bu yıl öne çıkacak konular arasında; Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi, CTT Summit Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi, Sağlık Bilişim Kongresi, Data Center Özel Bölümü, E-Devlet Özel Bölümü    yer alacak. Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi’nin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Almanya Devlet Bakanı Olaf Lies yapacak.

KOBİ’lerin ilgisi artıyor

Katılımcılarının yaklaşık yüzde 65’i KOBİ’lerden oluşan fuar, bilişim ve teknoloji firmalarına bu yıl da çok özel imkânlar sağlıyor. KOSGEB’ten gelen destekle sektörde faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli tüm firmalara kendini, hizmet ve ürünlerini tanıtma ve dünyaya açılma imkanını çok düşük maliyetlerle sunuyor. KOSGEB bu yıl ayrıca B2B ikili iş görüşmeleri programlarını da CeBIT’te, Hannover Messe Türkiye ekibi ile birlikte yürütüyor olacak.

Açılış konuşmalarını bakanlar yapacak
 
CeBIT Global Konferans kapsamındaki Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi, Bilişim Muhabirleri Derneği ile birlikte düzenlenecek. Sektörün temel sorunlarını düşünsel sınırları olmayan bir ortamda tartışarak çözüm üretmeyi amaçlayan zirvede, İnternet ve Sosyal Medya Hukuku, Nesnelerin İnterneti, e-ticaret konuları ele alınacak. Zirveye konuşmacı olarak katılacaklar arasında BTK Başkanı Tayfun Acarer, Eczacıbaşı Holding’den Faruk Eczacıbaşı, TBD Başkanı Turhan Menteş, MOBİSAD Başkanı Kerem Alkin gibi isimler bulunuyor. Sağlık Bilişim Kongresi’nin açılışını Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yapması bekleniyor. Kongrenin ana başlıkları arasında, Radyoloji Bilgi Sistemleri ve Teletıp Uygulamaları, Dijital Hastane Uygulamaları, Mobil Sağlık Uygulamaları ve Kişiye Özel Tıp Uygulamaları, Sağlık Bilişiminde Altyapı Çözümleri ve IT Teknolojileri, Sağlıkta ERP Uygulamaları ve yanı sıra HIMSS Sertifikalı EMRAM Eğitimi programı yer alıyor.