29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Çin'in en çok satan telefonu Xiaomi, bu ay içerisinde Türkiye pazarına giriyor

Dünyada en çok satan telefonlar arasında yer alan Çinli Xiaomi, sonunda Türkiye pazarına giriyor. Bir süredir satışı yapılan telefon, ithalat yoluyla ülkemize geliyordu. Şirketin artık Türkiye'ye bir dağıtıcı şirket ile doğrudan pazara girmeye hazırlandığı belirtiliyor. Xiaomi, mayıs sonunda 7 modelle Türkiye’ye doğrudan gelecek.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Çin'in en çok satan telefonu Xiaomi, bu ay içerisinde Türkiye pazarına giriyor
 Şirket bir iki telefonla yavaş bir giriş yapmak yerine, tam 7 farklı telefonla pazara bomba gibi girmeyi düşünüyor. Şu an için maalesef Xiaomi'nin Türkiye'ye getireceği telefonların hangileri oldukları belli değil.
 
Apple'ın 3 te biri fiyatına
 
Bundan 8 yıl önce kurulan marka, kısa sürede tüm dünyada ilgi çekmeyi başardı, çünkü o zamanlar 500 doların üzerindeki amiral gemisi telefonlar, Xiaomi için 100-200 dolar seviyesinde üretilebiliyordu. Ne fark vardı? Hem doğru donanım seçimi hem de pazarlamaya ayrılan milyarlarca doların harcanmayarak tüketiciye fiyatların düşük yansıtılması... Ayrıca, şirket telefonlardan ciddi oranda kâr etmek istemiyor. Bunun yerine hizmetlerini satarak para kazanmayı yeğliyor.
 
4’üncü büyük marka oldu
 
2018 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre Xiaomi, dünyada dördüncü büyük cep markası oldu. IDC’nin verilerine göre 2018 birinci çeyreğinde Samsung 78.2 milyon adetle lider. 
 
Onu 52.2 milyon adetle Apple takip ediyor. Huawei 39.3 milyonla üçüncü. Xiaomi ise 28 milyon adetle dördüncü sırada.