5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Hotspot ne demek ücretli mi ücretsiz mi

Turkcell hotspot ücreti son dakika açıklaması nedir? Hotspot ne demek ücretli mi ücretsiz mi? Hotspot için ek ücret alınacak mı alınmayacak mı?

27 Aralık 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Hotspot ne demek ücretli mi ücretsiz mi

Türk Telekom, hotspot tartışmasına katılan son isim oldu. Önce Turkcell, hotspot özelliğini telefondan kullanıp diğer cihazlarına internet paylaşanlardan para alınacağını açıklamış, 15 Ocak tarihini de yeni sistemin başlayacağı gün olarak belirtmişti. Ancak gelen tepkiler üzerine dün Turkcell geri adım atmış ve hotspot için önemli bir açıklama yaptı.

Turkcell, geçtiğimiz günlerde telefonların hotspot özelliğini kullanan abonelerinden aylık 9 TL ek ücret alınacağını açıklamış ve 15 Ocak'tan itibaren yeni sistemin hayata geçeceğini kaydetmişti. Ancak gelen tepkiler üzerine Turkcell yeni bir açıklama yayınlayarak hotspot için ek bir ücretin alınmayacağını duyurdu. Türk Telekom ve Vodafone da hotspot konusunda açıklamalarda bulunarak ek ücreti abonelerine yansıtmayı planlamadıklarının altını çizdi.

Turkcell'in hotspot için ek ücret alacağını açıklamasından sonra Vodafone, abonelerinden bu yönde bir ücret alınmayacağını açıklamış ve gözler Türk Telekom'a çevrilmişti. Türk Telekom, bugün yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu satırları basın mensuplarıyla paylaştı:

"Akıllı cep telefonlarında bulunan ve ‘hotspot’ olarak adlandırılan ‘Kişisel Erişim Noktası’ özelliğinin kullanımına 1 Ocak 2019’dan itibaren ücret getirileceği tartışmaları üzerine abonelerimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.


Türk Telekom, müşterilerinin kendi mobil internet paketlerini dizüstü bilgisayar, tablet gibi farklı cihazlarla “Kişisel Erişim Noktası/ Hotspot” özelliğini kullanarak farklı cihazlarla paylaşmalarından herhangi bir ücret talep etmemektedir.

Ayrıca Türk Telekom’un, herhangi bir Wi-Fi (kablosuz internet) ağına erişimin olmadığı durumlarda kullanıcıların cep telefonları vasıtasıyla ‘hotspot’ özelliğini kullanarak aygıtlarını internete bağlayabilmelerinde herhangi bir aygıt sayısı sınırlaması da bulunmamaktadır."