17 Haziran 2024 Pazartesi / 11 ZilHicce 1445

LG G4 tanıtıldı! İşte tüm özellikleri

LG, beklenen yeni üst düzey cep telefonu G4’ü resmi olarak tanıttı.

29 Nisan 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
LG G4 tanıtıldı! İşte tüm özellikleri
LG, uzun zamandır beklenen yeni amiral gemisi telefonu G4’ü, ABD ve İngiltere’de düzenlenen etkinliklerle resmi olarak tanıttı. Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı (genişletilebilir) ile gelen G4’te, 5.5 inç büyüklüğünde, QHD çözünürlüklü IPS ekran kullanılmış. LG, bu ekrana IPS Quantum ekran adını veriyor ve iddiasına göre, geçen yılki amiral gemisi G3’ün ekranına oranla yüzde 25 oranında daha fazla parlaklık sunuyor.
 
G4’te, 12 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Yine LG’nin iddiasına göre bu kamera, insan gözünü kusursuz bir biçimde taklit ediyor ve bu sayede, doğal görünüme sahip fotoğrafların ortaya çıkması mümkün hale geliyor.
 
Telefonun bataryası 3.000 mAH kapasiteye sahip. İşin güzel kısmı ise, LG’nin, Samsung’un Galaxy S6 serisinde yaptığı gibi değiştirilemeyen bir pil yerine, arka kapak çıkartılarak kolaylıkla değiştirilebilen bir pil kullanmış olması.
 
G4, teknik özellikleri ile bekleneni karşılıyor. Telefonun ilgi çekici bir yanı ise, gerçek deri ile kaplanmış olan arka kapağı. Farklı renklerin kullanıldığı kapak seçeneklerinin yanında, tamamen güçlendirilmiş plastikten üretilmiş bir de alternatif model söz konusu. LG, derinin telefonda nasıl kullanılacağına karar vermek için 3 ay düşündüklerini söylüyor.
 
LG G4, Mayıs ayı sonunda önce ABD’de, daha sonra Avrupa’da satışa sunulacak.