26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mobil servislerin artacağı bir yıl olacak

2014 yılında makineler arası iletişimin ve mobil tabanlı servislerin artacağını belireten Avea Ceo'su Akdemir, 'Biz de mobil alanlara yenilerini ekliyoruz' diye konuştu.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Mobil servislerin artacağı bir yıl olacak

TÜRKİYE telekomünikasyon sektörünün yıllık ortalama yüzde 8-10 büyüdüğünü belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir “2014’te de sektörün yine güçlü büyümesini sürdüreceğini düşünüyoruz. Rekabetin yüksek olup bu doğrultuda operatörlerin kârlılıklarını daha fazla düşündükleri bir ortamın olacağını ve özellikle mobil internetin öneminin ve büyümesinin artacağını öngörüyoruz. Buna bağlı olarak, M2M uygulamaları yaygınlaşmaya, mobil tabanlı servisler büyümeye devam edeceğini düşünüyoruz” dedi. Avea olarak, 2014’te gerekli teknoloji ve kanal yatırımlarını yaparak, sektörde en hızlı büyüyen operatör olmayı sürdürmeyi hedeflediklerini kaydeden Akdemir, şunları söyledi:

MOBİL TEKNOLOJİDE YENİ ALANLAR

“Ayrıca, orta ve uzun vadeli hedeflerimizde mobil teknolojilere yön vermek yer alıyor. Gelecek pusulası da mobil teknolojileri gösteriyorken; mobil teknolojiler her zaman odağımızda olmaya devam edecek. Bu vizyonla hayata geçirdiğimiz mobil teknoloji çözümlerine, özellikle mobil sağlık, tarım, finans gibi alanlarda yenilerini eklemeyi sürdüreceğiz.” Akdemir “2014’te akıllı teknolojilerde ilk adres olmayı önceliğimiz olarak görmeye devam edecek; akıllı teknolojilerdeki iddiamızı data gelişimine odaklanarak pekiştirmeyi sürdüreceğiz. Korkusuz internet dünyasıyla müşteri memnuniyetini en üst seviyeye yükseltmeyi; paket seçeneklerimizle farklı ihtiyaçlara hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi


Sektörden fazla büyüyoruz

2013 yılında ‘Akıllı Büyüme’ stratejisi ile yaptıkları yatırımlar ve verdikleri teklifler sayesinde tüm paydaşlarının büyüyeceği bir ekosistem kurduklarını belirten Akdemir “2013’ü sektörün büyümesinden daha fazla bir büyümeyle kapatacağız. Son 3 yılda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık. 3G hızını 4 katına çıkaran Avea Mobil Plus teknolojisini 81 ilde hayata geçirdik. Yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi aşamasında ilk adımları attık. 4G teknolojiler konusunda ilk adımı da bu doğrultuda biz attık” dedi

M2M iddialı alanımız

Akdemir, şunları söyledi: “1-2 yıldır, sektörün büyümesinde M2M dediğimiz makineler arası iletişim büyük rol oynuyor. M2M en iddialı olduğumuz alanlardan biri. Lojistikten finansa, sağlıktan, endüstriye kadar geniş bir yelpazedeki sektörlere yönelik geliştirdiğimiz uygulamalarımızın yanında akıllı belediyecilik, akıllı yaşam alanları gibi özel odak alanlarımız da var. Ulaşım ve sağlık alanlarında, Türkiye’nin şimdiye kadar yapılmış en büyük projelerini hayata geçirdik.”

Müşteriye özel yeni segmentler

Yılın son ayında müşteri odaklı hizmet yaklaşımının kapsamını genişleterek gençlere yönelik oluşturulan yeni marka Woops’u gençlerin hizmetine sunduklarını belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir “Avea, Woops çatısı altında ilgi çekici, sürekli ve üstün fırsatlar sunarak, rekabette farklılaşmayı hedeflerken, gençlerde de alışkanlık yaratmayı amaçlıyoruz. Woops’un hemen ardından, yine pazardaki farklı segmentleri, ayrı markalarla farklı çatılar altında yönetmenin daha fazla değer yaratacağından hareketle yılın son döneminde yeni bir markamızın daha lansmanını yaptık.. Kullanım alışkanlıklarına göre, Avea’dan daha özel hizmet, GSM hizmeti ve buna ek GSM dışı faydalar bekleyen müşteri segmentine sunacağımız her şeyi Avea Prime markasının çatısı altında topladık” diye konuştu.