30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Türk Telekom sağlık ve enerji sektörüne girecek

Türk Telekom CEO’su Doany, şirketin aralarında sağlık ve enerji de olan 5 yeni yatırımının kısa sürede açıklanacağını söyledi. Doany “1.25 milyar TL kar elde ettik, abone sayımız da 40.5 milyona ulaştı” dedi.

7 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türk Telekom sağlık ve enerji sektörüne girecek

Türk Telekom sağlık ve enerji işine gireceğini açıkladı. Türk Telekom CEO’su Paul Doany, 1.5 yıl sonra düzenlediği basın toplantısında beş yeni yatırımı kısa süre içinde açıklamayı planladıklarını belirtti. Doany, sağlık ve enerji sektörlerinde risk sermayesi yatırımları yapacaklarını söyleyerek, yapacakları beş şirketteki hisse oranlarının yüzde 25 ile yüzde 30 arasında olacağını ifade etti. Diğer taraftan Doany, Türk Telekom iştirakleri için de halka arzın gündemde olduğu ifade etti. Doany “İştiraklerimizin değerini artırıp borsada kote etmeyi düşünüyoruz” dedi.

HİSSELERİ ALAN MUTLU OLUR

Türk Telekom’un yüzde 55’lik payına ilişkin olarak da ilk kez konuşan Doany “Hisseyi kim alırsa yardım edebilmek adına öncelikle gelir büyümesi sağlayabilecek 5 yıllık büyüme planı ortaya koymalı. Bu hisseleri alan çok mutlu olacaktır. Süreç, Otaş’a kredi veren bankalar tarafından yönetiliyor. Son değerlemeye göre kredilerle ilgili onların zarar yazması gerekiyor. Bu hisseleri kim alırsa 1-2 yıla yüksek geri dönüş alacak. Türk Telekom’a yatırım yapan 1 yılda yüksek değer sağlar” dedi. 

40.5 MİLYON ABONE

Türkiye’yi geleceğe bağlamak için çalıştıklarını ifade eden Doany, Türkiye’nin beklentilerin üzerinde büyüdüğü 2017 yılının Türk Telekom için de oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “Çift haneli büyümeyi sürdürdüğümüz 2017’nin ilk 9 ayında 1.25 milyar TL net kar elde ettik, büyüme öngörümüzü ve yatırım miktarımızı yukarı yönlü revize ettik. Eylül 2016-Eylül 2017 dönemini kapsayan 12 aylık süreçte halka azdan bu yana rekor yıllık 2 milyon net abone kazanımı ile 40,5 milyon aboneye ulaştık. Yüksek teknolojiyi ülkenin ücra köşelerine kadar götüren altyapı yatırımlarımızı hayata geçirdik, AR-GE faaliyetlerimizle yeni nesil teknolojilere odaklanırken, bir yandan da büyüme potansiyeli olan genç şirketlere yatırım yaptık. Tüm gücümüzle Türkiye’yi geleceğe bağlamak için çalışıyoruz. Ana hedefimiz, Türkiye’ye değer katarak büyümemizi sürdürmek” dedi.

5 yıllık plan yaptı

Eylül 2016’da ikinci kez Türk Telekom’un CEO koltuğuna oturan Doany, ilk yılını anlattığı basın toplantısında Türk Telekom’un hazırladığı 5 yıllık stratejik planının ipuçlarını paylaştı. Pek çok telekom şirketinin üçer yıllık stratejik planlar hazırladığı bir dönemde, Türk Telekom’un kendisine ve ülkesine duyduğu güvenle 5 yıllık bir stratejik plan hazırladığını belirten, Doany “Türkiye’nin hedeflediği kalkınma atağını gerçekleştirebilmesinde internetin kilit bir rolü bulunuyor. Bu kapsamda bireysel pazarda sabit internette büyümeye daha fazla odaklanacağız. Gelecek internette ve Türkiye’deki hanelerin yüzde 98’ini kapsayan sabit hat altyapısı ile Türk Telekom bu konuda oldukça avantajlı bir konumda. Mobil abonelerimize uygun fiyatla aynı zamanda TİVİBU üyesi olma fırsatı da sunarak, hem mobilde hem de TV pazarında büyüyerek, mobilde frekans pazar payımıza uyumlu olacak şekilde yüzde 30’un üzerinde pazar payına ve beş yıl içerisinde TV’de liderlik pozisyonuna ulaşma gayretindeyiz” dedi.  

Teknolojide yenilikler yolda

2016 yılı başındaki marka birleşmesi ve ardından üçüncü çeyrekte başlattıkları yeniden yapılanmayla operasyonlarda önemli bir sinerji yakaladıklarını vurgulayan Doany, 2017’de gerçekleştirdikleri projeler için şunları söyledi: “Bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe giderek daha da önem kazanan dijital klavye konusunda Türk Telekom olarak Türkiye’ye öncülük edecek bir adım attık. 

TAMBU’YU BEĞENİYE SUNDUK

Platform özellikli ilk milli dijital klavyemiz TAMBU’yu Türk Telekom’lu olsun olmasın herkesin kullanımına sunduk. Yeni nesil iletişim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen açık platformlarından ABD merkezli ONF’nin (Open Networking Platform) yönetimine girdik. Burada, tıpkı iştirakimiz Argela’nın RAN dilimleme teknolojileri alanında geçtiğimiz günlerde yaptığı anlaşma çerçevesinde Telefonica’ya teknolojisini sunması gibi dünya devleriyle birlikte yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağız ve bunları eşzamanlı olarak Türkiye’ye getireceğiz.”