29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest'te para ödüllü 12 yarışma

TürkMedya'nın medya sponsorluğunu üstlendiği Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest 20-23 Eylül’de İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak. “Milli teknoloji hamlesi” hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen festivalde, 12 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenlenecek.

6 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest'te para ödüllü 12 yarışma
Türkiye’nin “milli teknoloji” üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmak ve teknolojiye olan ilgiyi artırmak amacıyla düzenlenen Teknofest İstanbul, için geri sayım başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğindeki organizasyonda, teknoloji yarışmaları, havacılık gösterileri, seminerler, uluslararası girişim zirvesi ve etkinlikleri yapılacak.
 
Para ödüllü 12 yarışma
 
Festivalin en dikkat çekici bölümünü, düzenlenen teknoloji yarışmaları oluşturacak. Yarışmalar, “İnsanlık yararına teknoloji, insansız hava aracı, model uçak, insansız su altı sistemleri, Robotik Fetih 1453, robotaksi, yapay zekâ, roket, İHA destekli insansız kara araçları, model uydu, savaşan iha ve sürü iha” olarak 12 farklı kategoriden oluşuyor. Yarışmacı takımlara, hazırlık sürecinde kendi projelerini geliştirmeleri için teknik malzeme ve ekipman desteği verilerek, gençlerin teknoloji geliştirmeleri desteklenecek. Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmasında dereceye giren takımlar para ile ödüllendirelecek. 12 kategoriden biri olan “Savaşan iha” yarışmasının sabit kanat kategorisinde, birinciye 250 bin TL, ikinciye 150 bin, üçüncüye 100 bin lira verilecek.
 
 
 
En hızlı drone’lar
 
Teknofest İstanbul, World Drone Cup’a (Dünya Drone Kupası) da ev sahipliği yapacak. Dünya Drone Kupası organizasyonuna 25’ten fazla ülkeden toplam 64 sporcu katılacak. Dünyada ilk defa en fazla ülkenin katıldığı yarışma rekorunu kıracak olan WDC, 250 kilometre hıza ulaşabilen drone’lar ile dünyanın en iyisini İstanbul ev sahipliğinde belirleyecek. Özel olarak hazırlanan parkurdaki yarışlarda, pilotlar tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı drone’lar ile mücadele edecekler.