26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Katar Özel Kuvvetleri “YÖRÜK” kullanacak

ASELSAN Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ürün ailesinin en yeni üyesi SARP-ZAFER, ilk kez bir Ortadoğu ülkesinde askeri makamlar tarafından yoğun testlere tabi tutuldu.

5 Aralık 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
 Katar Özel Kuvvetleri “YÖRÜK” kullanacak
ASELSAN’ın geliştirdiği yeni silah sistemi Sarp Zafer, Nurol Makina’nın seri üretim aşamasına getirdiği Yörük 4×4’e entegre edilerek test edildi. Sistemin çöl şartlarında gerçekleştirilen atışlı saha testleri başarı ile tamamlandı. Sarp Zafer sistemi araç içindeki personele, dışarıya çıkmadan silah sistemini besleme imkanı tanıyor. Yüksek stabilizasyon performansı, otomatik hedef takip ve tespit yeteneğiyle kullanıcının hareketli hedefleri kolaylıkla takip edebilmesini, yüksek vuruş isabetiyle etkisiz hale getirilmesini sağlıyor. Hedef mesafesi, hedef hız ve rotası, meteorolojik bilgiler ve mühimmat tipine göre otomatik balistik düzeltme yeteneğine sahip olan Sarp Zafer, üzerindeki termal kamera ve gündüz görüş kamerasıyla zorlu çevre koşullarında görev yapabiliyor.
 
 
Katar Özel Kuvvetleri “YÖRÜK” kullanacak
 
Nurol Makina’nın özgün olarak geliştirdiği askeri şasi üzerine tasarladığı ve IDEF 2017’de konsept tasarımını görücüye çıkardığı araç, henüz seri üretime geçmeden ilk siparişini Katar’dan aldı.
 
Bağımsız süspansiyonlu, sürekli 4 çeker, kendinden CTIS (merkezi lastik şişirme) sistemine sahip olan ve 10 ton ağırlığındaki araç, 4 ton taşıma kapasitesine sahip. Temel koruma seviyesi EN 1063 BR6, NATO Stanag 4569 Seviye 1 olan araç, ilave zırh ile daha yüksek koruma seviyelerine çıkartılabiliyor.
 
Araç, optimum performans ve çoklu göreve hazırlıklı olma özellikleri amacıyla tasarlanmış operasyonel birliklere silah sistemleri taşıyıcılığından keşif görevlerine kadar bir dizi yetenekler sunuyor.
 
Araç Özellikleri
 
Personel: 5+4 kişiye kadar
Motor: 300 BG
Max Tork: 813 NM
Hız: 140 km/saat
Menzil: 700 km.
Araç Ağırlığı: 10000 kg
Dönüş Yarıçapı: 6 m
Dik Eğim: %70
Yan Eğim: 40
Hendek Geçiş: 90 cm
(defenceandtechnology)