28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Arap turist cennetini buldu

Birçok kamu ve özel projeyi hayata geçirerek bu projeleri uluslararası platformlarda tanıtan Ordu Belediyesi, özellikle son yıllarda Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Karadeniz’de aslan payını almak için yoğun çalışıyor.

Birol Keleş12 Nisan 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Arap turist cennetini buldu

Geçen yıl mayıs ayında Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Arap turistlerin bölgeye olan ilgisinin daha da arttığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz “Arap turist için bulunmaz bir turizm merkezi olan Karadeniz’de zaman geçirecekleri önemli bir merkez burası. Biz de bu gerçeği bilerek, Arap turiste yönelik projeler gerçekleştiryoruz” dedi. Havalimanın açılmasıyla  birlikte Körfez’den gelen turistlerin sayısında yüzde 40 artış yaşandığını ve sayının 440 binlere çıktığını kaydeden Yılmaz, bu rakamı yapılacak otel, butik konaklamalı projeler yoluyla da 2017 yılında 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bir Arap 3 bin $ harcıyor

Her bir Arap turistin Ordu’da 3 bin dolar ortalama para harcadığını söyleyen Yılmaz “Arap turistler için butik evler yapıyoruz. Şimdilik 2 projemiz var. Fransa’da yapılan gayrimankul fuarında şehrimizi orada tanıtmaya gittik. Bunun sonucunda Hilton ve Sheraton gibi markalar burada otel açma konusunda istekli” dedi.

Dünyadan 80 gazeteci ile tanıttık

ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise havalimanı yapıldıktan sonra Ordu’da turizm yüzde 40’dan fazla arttığını söyledi. Ordu’nun doğal güzellikleri ile öne çıkmasına karşın tanıtım eksikliği nedeniyle turist çekemediğini belirten Vali Balkanlıoğlu “Neden insanlar gelmiyor diye düşündük. Çünkü bilmiyorlar. Bunun üzerine Körfez’den 80 gazeteciyi Ordu’ya davet ettik. Tur operatörleri ile de buluştuk. Gelen herkes hayran kaldı. Ortadoğu’da ulusal basında ‘Ordu şehir cennet bahçelerinden bir bahçe’, diye haberler yapıldı” dedi. Yabancı yatırımcılar için Ordu’nun ilgi duyulan bir şehir olduğu kaydeden Balkanlıoğlu “Medineli bir yatırımcı ile görüşüyoruz” dedi.