26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kış ortasında 'sıcak' kaçamaklar

Kış geldi. kayak turizmiyle de aranız pek yok. canınız sıcak yerlere gitmek istiyor. Mika Tur, kış ortasında ‘sıcak’ kaçamağı yapabileceğiniz öneriler sunuyor...

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kış ortasında 'sıcak' kaçamaklar

BALAYI ÇİFTLERİNİN GÖZDESİ

MALDİVLER

Şüphesiz her balayı çiftinin rüyasını süsleyen doğal bir cennet Maldivler. Bembeyaz kumsallar boyunca uzanan mercan resifleri, rengarenk su altı zenginlikleri ve tropik iklimi ile kış aylarının vazgeçilmez tatil cenneti. Tek bir ada üzerine kurulu lüks tesisler misafirlerine unutulmayacak deneyimler yaşatırken, Hint okyanusunun her daim ılık suları, içinde bulunduğumuz kış aylarının soğuk ayazını bizlere unutturuyor. Ayrıca dünya üzerinde sadece birkaç noktada var olabilen su üzerine kurulu bungalov ve villa tarzı odalarda konaklamayı seçenler, sabah güneşini Hint okyanusunun eşsiz mavilikleri ile karşılama fırsatını yakalıyor. THY’nin direkt uçuşları ile artık ulaşımın süre olarak kısaldığı ve kolaylaştığı 2014 yılı boyunca 5 gece tatil 1.399 Euro’dan başlıyor.

UZAKDOĞU’NUN İNCİSİ BALİ

UzakdoğU’nUn incisi tanımı ancak bu cennet ada için söylenebilir. Geleneksel Endonezya misafirperverliği, Tropik kuşağın eşsiz güzellikleri ile birleştiğinde ortaya çıkan sonuç, Bali’de muhteşem bir tatil... Yağmur ormanlarının yeşili, Pasifik okyanusunun mavisini kucaklarken, mistik tapınaklardan yayılan tütsüler ziyaretçilerinin başını döndürür. Uzakdoğu denince akla birbirinden lezzetli, çeşit çeşit deniz ürünleri ile bezeli sayısız yemek aklımıza gelir. Bin 500 Euro’dan başlıyor Bu yemekleri keşfetmek için de en güzel yerlerden biri Bali. Ada etrafında yer alan bir çok koy, ziyaretçilerine sakin bir deniz ve uzun kumsallarda güneşlenme fırsatı sunar. Dünyaca ünlü zincir otellerin koşulsuz memnuniyet sloganı ile hizmete açtığı lüks tesisler, kışın kasvetinden ve soğuğundan kurtarmak için sizleri bekliyor. Malaysia ve Singapour Havayolları ile aktarmalı düzenlenen paket programlar ise 1.499 Euro’dan başlıyor.

UZAK OLMASIN DİYORSANIZ DUBAİ

Hava ılık olsun, Türkiye’ye fazla uzak olmasın, alışveriş için de bol seçenek olsun diyorsanız size Dubai’yi tavsiye ediyoruz. Sadece 4 saatlik uçak yolculuğunun sonunda ulaşılabilen Dubai, kış döneminde hem denizi hem alışverişi bir arada sunan ender destinasyonlardan biridir. Şehir merkezine yayılmış onlarca devasa alışveriş merkezinde dünyaca ünlü markaların mağazalarını gezerken sizi şaşırtacak sayısız sürprizle karşılaşmanız da cabası. Çöl ortasında yapay kar üzerinde kayak imkanı sunan kayak merkezi, köpekbalıkları ve egzotik balıklarla dolu dev akvaryumda dalış keyfi bunlardan sadece birkaçı. Çölde jeep safari ise doğa ile makine arasındaki savaşın ta kendisidir. Kış boyunca kolayca vizenizi alarak katılabileceğiniz Dubai paketleri 399 Euro’dan başlıyor.

e akla ilk gelen egzotik ada muhakkak ki Phuket’dir.

Yılın 12 ayı boyunca hava sıcaklıklarının 25-32 derece

aralığında seyrettiği bu tatil beldesinde denizin ve güneşin doya

doya tadını çıkartabilir, hava karardıktan sonra ışıkların renk

cümbüşüne dönüştüğü Patong şehir merkezinde eğlencenin sınırlarını

zorlayabilirsiniz. Yaşamın neredeyse 24 saat hiç durmadan

akıp gittiği bu tatil adasından çevredeki bakir adaları da kısa yolculuklarla

keşfedebilir, James Bond adasında keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Sıkılmanın lüks sayıldığı, zamanın bile dar geldiği bir

tatil için sizleri Phuket’e davet ediyoruz. Vizeye ihtiyaç duymayacağınız

seyahat 1.099 Euro’dan başlıyor.

EGZOTİZMİN ZİRVESİ PHUKET

Tayland denince akla ilk gelen egzotik ada muhakkak ki Phuket’dir. Yılın 12 ayı boyunca hava sıcaklıklarının 25-32 derece aralığında seyrettiği bu tatil beldesinde denizin ve güneşin doya doya tadını çıkartabilir, hava karardıktan sonra ışıkların renk cümbüşüne dönüştüğü Patong şehir merkezinde eğlencenin sınırlarını zorlayabilirsiniz. Yaşamın neredeyse 24 saat hiç durmadan akıp gittiği bu tatil adasından çevredeki bakir adaları da kısa yolculuklarla keşfedebilir, James Bond adasında keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Sıkılmanın lüks sayıldığı, zamanın bile dar geldiği bir tatil için sizleri Phuket’e davet ediyoruz. Vizeye ihtiyaç duymayacağınız seyahat 1.099 Euro’dan başlıyor.

ZAMANDA YOLCULUK FAS

Atlas okyanusunun Akdeniz ile kucaklaştığı, Afrika’nın Avrupa’ya uzanan kapısıdır Fas. Berberi kültürünün tepeden tırnağa hissedildiği, Sahra çölünün bittiği nokta... Doğu kültürünün batıya karşıdan baktığı bu ülkede Kazablanka ve Marakeş şehirleri kültürel ve tarihi zenginlikleri ile ön plana çıkar. Dar sokaklar, geniş meydanlar ile sanki zamanda yolculuğa çıkmışsınız izlenimi katar. Köşe başlarında sokak satıcılarının marifetli ellerinden çıkmış birbirinden güzel takılar ve aksesuarlar kadar yılan terbiyecilerinin gösterileri de ilgi çekici. Atlas okyanusunun esintilerinin Sahra rüzgarlarına karıştığı bu ülkenin baharatlı yemekleri de mutlaka bir kez tadılmalı. Fas paketleri 499 Euro’dan başlıyor. ZAMANDA YOLCULUK