27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

CHP'li vekillerin sözleri de HDP'yle benzeşti! Ali Yiğit 'Türkiye bölünsün' istedi

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit İzmir'in Türkiye'den ayrılması ve Avrupa Birliği'ne tek başına girmesi gerektiğini söyledi. CHP'li vekilin açıklamaları HDP ve sırtını dayadığı örgüt PKK'nın hayallerini akla getirdi.

17 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Eski  Genel  Başkan Deniz Baykal CHP tabanını uyarmıştı. Partinin HDP'ye çok yaklaştığını CHP'nin HDP'leştiğini söylemişti. Sonunda Baykal'ın korktuğu CHP'nin başına geldi. CHP milletvekilleri de bölünmekten bahseder oldu.

CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purcu ve Ali Yiğit, Denizli Milletvekili Melike Basmacı ile Kayseri Milletvekili Çetin Arık, parti il binası önünde partililere seslendi.

"GEREKİRSE İZMİR AYRILSIN, AB'YE GİRSİN"

Ali Yiğit, aslen Kayserili olduğunu belirterek, uzun bir aradan sonra hemşerileriyle buluştuğunu kaydetti. Avrupa Birliği’ne yönelik yapılan bazı açıklamalara da tepki gösteren Yiğit, "Cumhurbaşkanı, Başbakan kafa tutuyor, Dışişleri kafa tutuyor. 'Avrupa Birliği’ni istemiyoruz' diyorlar. 57 yıl bu kapıda bekledik. AB’ye girmek için kanun değişiklikleri yaptık yüzlerce. Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa’ya açılan bir kapı gibidir. Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de İzmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır'' ifadelerini kullandı.

Çizgiyi HDP çizgisine yaklaştıran bir yaklaşım içine girildi

CHP Milletvekili Yiğit, HDP'lilerin "Duygusal kopuş" tezine benzer gerekçeler sıraladı, HDP'lilerin ve sırtlarını dayadıkları PKK'nın kurduğu bölücü düşleri hatırlattı. Uğruna onca şehit verilen toprakların, İzmir'in Türkiye'den kopartmaktan söz etti.

CHP'li Vekil, İzmir'i Avrupa Birliği eyaleti yapmayı istediklerini itiraf etti. Türkiye'de vatana ihanetten yargılanan Can Dündar'ın Avrupa başkentlerinde okuduğu mektuplarda yazılanlara benzer hayaller paylaştı.