26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Seçim sonrası 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?

Türkiye için büyük öneme sahip bu yerel seçimde oy verme işlemleri belirlenen ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite gibi belirlenen kamu binalarında yapılacak. Oyla kullanıldıktan sonra sandık açma işlemlerinin gece geç saatlere kadar sürecek olması “1 Nisan tatil olur mu?” sorusunun araştırılmasına neden oldu.

18 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Seçim sonrası 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?

Türkiye’de 31 Mart 2019 tarihinde önemli bir yerel seçim yapılacak. Büyükşehir belediye başkanı, İl belediye başkanı, İlçe belediye başkanı, Belde belediye başkanı, Mahalle ve köy muhtarı, İl genel meclisi, Belediye meclisi üyeleri yeniden seçilecek. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de sandıklar ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde kurulacak. Seçimlerin Pazar gününde yapılacak olması ve sandıklar kapandıktan sonra sayım işlemlerinin geç saatlere kadar sürecek

1 NİSAN 2019 RESMİ TATİL Mİ?

 

31 Mart tarihinde Türkiye genelinde oy kullanacak milyonlarca insan seçim ertesi günü 1 Nisan tatil olacak mı? Sorusunun yanıtını arıyor. Seçimlerde oy verme işlemleri, ilkokul, lise, ortaokul ve üniversite gibi çeşitli eğitim kurumlarında gerçekleştiriliyor. Oy verme işlemlerinin akşam bitmesinden sonra sayım aşamasına geçiliyor. Geç saatlere kadar süren bu işlemlerden sonra kamu binalarının ertesi gün için eski düzenine getirilmesi gerekiyor. Bunun için de yeterli süre olması gerekmektedir.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYURDU

 

Bakanlık 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 Nisan Pazartesi gününün resmi tatil olduğunu duyurdu. Öğrenciler ve öğretmenler idari izli sayılacaklardır.