26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

18 milyon öğrenci sınıfları doldurdu

Yaklaşık 18 milyon öğrenci dersbaşı yaptı. Türk bayrakları ve balonlarla karşılanan öğrenciler sınıflarına koştu. İstanbul’daki açılış töreninde TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ilk ders zilini eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve öğrencilerle birlikte çaldı.

18 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
18 milyon öğrenci sınıfları doldurdu

Yaz tatili sona erdi. 2018-2019 eğitim öğretim yılında, açık öğretim öğrencileri dahil, resmi ve özel okullardaki 17 milyon 749 bin 876 öğrenci ve 1 milyon 75 bin 196 öğretmen için ilk ders zili dün sabah çaldı. Yeni eğitim yılının açılış töreni  TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ve çocuklarının katkılarıyla 2012 yılında İstanbul’da yaptırılan Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu’nda yapıldı. 

EĞİTİM MİLLİ DAVAMIZ 

Törende konuşan Binali Yıldırım”Çocuklarımızı, gençlerimizi, bilgi toplumunun ihtiyaçlarına göre yetiştirmeliyiz. Onlar yarının ihtiyaçları doğrultusunda donanımlı hale gelmelidir ancak bunu yaparken kendi ruh kökümüzden asla kopamayız. Maneviyatı tam, milli hisleri güçlü nesiller geleceğin en başarılı nesilleri olacaktır. Az önce bir yavrumuzla, Ahmet Bayoğlu ile sohbet ederken, ‘Ne olacaksın?’ diye sordum, ‘Robot yapacağım. Teröristlere karşı askerlerimizi korumak için ‘ dedi. İşte bizim ihtiyacımız olan gençlik bu. Hem insan hayatının kutsal olduğunu hem de güvenliğin bir ülkenin istiklali, istikbali için olmazsa olmaz olduğunu biliyor” dedi. Binali Yıldırım, Türkiye’nin en büyük kaynağının insan olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Türk milletini dünya milletler ailesi arasına en güzel yere taşıyacak olan bu nesillerdir. Türkiye’yi adeta bir açık hava okulu haline getireceğiz. Çünkü dünyanın en gelişmiş ülkeleri, eğitimli insan gücüne sahip ülkelerdir. İnsanımızı nitelikli hale getirip, küresel barışa, huzura, refaha dakatkı sağlamalıyız. Eğitim, bizim milli davamızdır. ‘En güçlü savunma, yetişmiş insan gücüdür’ anlayışını benimsiyoruz.” 

“Okulu sevin ve temiz tutun” diyen Binali Yıldırım “Türkiye’nin her yerindeki okullara bir çağrı yapıyorum. Temiz okullar için gelin bir seferberlik başlatalım. Sınıfımızı, okulumuzu ve çevresini pırıl pırıl yapalım” şeklinde konuştu.

MUTLU ÖĞRETMEN MUTLU ÇOCUK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Biz ‘Çağı yakaladık’ cümlesiyle yetinecek durumda değiliz, muasır medeniyet seviyesinin ötesine gitmek zorundayız. ‘Çocuklarımız okulda bilgisayarla eğitim görüyor’ cümlesinin artık ötesinde olmalıyız. ‘Bu bilgisayarları üretenler, geliştirenler bizim çocuklar’ cümlesini kurmak vazifemiz” dedi. Çocuğun gelişiminin öğretmenin sevgisiyle ortaya çıktığını anlatan Selçuk, öğretmenlere seslendi: 

15 EKİM’İ BEKLEYİN

“Sizin bu coşkunuz, bu ilginiz oldukça bizim çocuklarımızın muhakkak suretle çok daha fazla mesafe alacağından eminiz. Mutlu okullar, mutlu çocuklar, mutlu öğretmenlerle ortaya çıkıyor. Ayrıca 15 Ekim’de açıklayacağımız bir vizyon belgesi var. Bu belge bizim yol haritamızı da ortaya koyacak ”

Zehir tacirlerine itibar etmeyin 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılının açılış programına katıldı. Zehir tacirlerine karşı öğrencileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Bakan Soylu “Kimseden hap, ilaç veya başka bir şey alıp ağzınıza atmayın. Herhangi bir uyuşturucuyla yanınıza yanaşmaya çalışanlara, ‘Al bu hapı iç rahatlarsın, zihnin açılır’ diyenlerle sakın konuşmayın. Size verdikleri zehirler zihninizi açmaz, bilakis hayatınızı karartır, sakın itibar etmeyin.  Onları hemen en yakın polisimize, güvenlik kuvvetlerimize, jandarmamıza ve kolluk kuvvetlerimize ihbar edin. Hatta en yakında belediye zabıta abilerinizi, amcanızı görürseniz onlara söyleyin ” dedi. 

Emniyetten ‘videolu’ servis uyarısı 

Trafik ekipleri, öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla ana ve ara arterlerdeki denetimlerini sürdürürken Emniyet Genel Müdürlüğü de okul servisini kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında video hazırlandı. Twitter’dan paylaşılan videoda, “Başarılı bir gelecek güvenlikle başlar. Önceliğimiz güvenliğiniz” mesajı yer aldı. Öğrencilere okul servisi kullanırken dikkat etmeleri gereken konuların hatırlatıldığı videoda, araç hareket halindeyken emniyet kemerinin takılı bulundurulması gerektiği belirtildi.  Videoda diğer uyarılar ise şöyle sıralandı: “Araç tamamen duruncaya kadar emniyet kemerinizi açmayınız ve yerinizden kalkmayınız. Araç tam olarak durmadan araca binmeye çalışmayınız. Araca binmek için koşmayınız. Araç durmuş olsa bile hostesinizden izin almadan inmeyiniz. Araç hareket halindeyken yerinizi değiştirmeyiniz.”

Ödevlerde bilgi hırsızlığı yapmayın

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, ödev yaparken öğrencilerin her önüne çıkan bilgiyi kaynak göstermeden kullanmaması gerektiğini vurguladı. BTK’dan  açıklamada şu tavsiyelerde bulunuldu: Dikkatli ve bilinçli olunduğu sürece internet iyi bir bilgi kaynağıdır. İnternette bulduğunuz her bilgiye eleştirel bir gözle bakınız ve teyit ediniz. Bilgiye güvenilir ve resmi kaynaklardan ulaşınız. Örneğin, org, edu, info ve gov uzantılı siteler güvenilir kaynaklardır. Ödevlerde ve araştırmalarda kullanılan bilgilerin kaynağını mutlaka belirtiniz. Bir içeriğin herkes tarafından ulaşılabilir olması, sahipsiz olduğu anlamına gelmez. İntihal (hırsızlık) yapmayınız.