27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

31 Aralık Pazartesi tatil mi

31 Aralık tatili Okullar tatil mi araştırılıyor. Yılbaşı tatiline sayılı günler kala merak edilenleri haberimizde derledik. Yılbaşı tatili 1 Ocak Salı gününe denk geliyor. Cumartesi, Pazar gününün de tatil yapacak olan memurlar 31 Ocak Pazartesi günü resmi tatil olur mu sorusuna yanıt arıyor.

18 Aralık 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
31 Aralık Pazartesi tatil mi

2019 YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Yılbaşı tatili 1 Ocak Salı gününe denk geliyor. Cumartesi, Pazar günününde tatil yapacak olan memurlar 31 Ocak Pazartesi günü resmi tatil olur mu sorusuna yanıt arıyor. Konu ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken 31 Aralık Pazartesi günü de tatil ilan edilirse kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 4 günlük bir tatil ile yeni yıla giriş yapacak.

Yılbaşı, yeni yılın başladığı gün yani herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı demektir. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılmaktadır.

 

Yılbaşı tatili için çalışanlar ve öğrenciler ne yapabilir?

Şayet hükümet yılbaşı tatili için 4 günlük bir süreyi kabul etmez ise çalışan kesim yıllık izinlerinden 1 gün kullanmak suretiyle süreyi 4 güne uzatabilirler. Aynı şekilde öğrenciler de okulu 1 gün kırarak yılbaşı tatili için planlama yapabilirler.

 

2019 yılında hangi resmi tatiller var?

İşte 2019 yılında şimdiden netleşen resmi tatil günleri.. Planlamalarınızı yaparken bu tarihlere dikkat etmenizde fayda var.

 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİLİ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili salı gününe denk gelecek. Bu resmi tatili pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

 

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bugün resmi tatil uygulanacak.