18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Alman turist Müslüman oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesine tatile gelen Alman turist, bir yıl öncesi Türk arkadaşının hediye ettiği Almanca Kur'an-ı Kerimi okuduktan sonra Müslüman oldu.

Cihan11 Temmuz 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 Alman turist Müslüman oldu
Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Bochum şehrinde memur olan Alman turist Yvonne Moeck (36) Antalya Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu. Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Müslüman olan Yvonne Moeck'e yeni dini hakkında Almanca bilgilendirme yaptı. Moeck, Müslüman olduktan sonra yeni isim almadı.
Moeck, İslam'ı seçtiği için çok mutlu olduğunu ve yeni dininin vecibelerini yerine getirmek için var gücü ile gayret göstereceğini kaydetti. Moeck, "Müslüman olduğum için çok mutluyum. 2 yıldır Türkiye'de Antalya Manavgat'a tatile geliyorum. Geçen yıl Türk bir arkadaşım bana Almanca Kur'an-ı Kerim hediye etmişti. Almanca Kur'an-ı Kerimi bir yıl içinde okudum. Kur'an-ı Kerim'in ilk inen ayetinin oku olması beni çok etkiledi. Hz. Muhammed'in (sas) 63 yıllık hayatı beni çok etkiledi. Kendi hür irademle Müslüman oldum. Müslüman olduğum için çok mutluyum. Allah'a şükürler olsun." diye konuştu. Müftü Hasan Hayri Yaşar da yaptığı konuşmada Müslüman olan Moeck'e tebrik etti. Müslüman olan birinin Cenab-ı Allah'ın eski bütün günahlarını affettiğini belirten Yaşar, kendisine Almanca Kur'an-ı Kerim, Almanca İslam İlmihali ve dini bilgiler kitapları hediye etti.
Manavgat Müftülüğü'nde son 21 yıl içinde 141 gayri müslimin ihtida töreni ile Müslüman olduğu belirtildi.