26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Arboretum giriş ücreti ne kadar?

Atatürk Arboretumu yeri nerede nasıl gidilir 2018 Arboretum girişi ücretli mi fiyatı ne kadar soruların yanıtlarını araştıran vatandaşlarımız için detayları bu haberimizde derledik.

2 Kasım 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Arboretum giriş ücreti ne kadar?

Atatürk Arboretumu,İstanbul'da doğanın keyfini yaşayabileceğiniz yerlerin başında geliyor. İki binden fazla yerli ve yabancı ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu, mevsimden bağımsız olarak büyük bir ilgi görüyor. Binden fazla yerli ve yabancı ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapan Atatürk Arboretum ile ilgili merak edilenler star.com.tr'de.

1949’dan bu yana ziyaretçilerini bekleyen Atatürk Arboretumu, son yılların popüler adreslerinden biri haline geldi. Özellikle şehir yaşantısında bunalan ancak kısıtlı zamanı olanlar Atatürk Arboretumu’na giderek derin bir nefes alıyor. Kırmızı, yeşil ve sarı renklere bürünen Atatürk Arboretumu doğanın güzelliğini görüntülemek isteyen amatör fotoğrafçılar, düğün fotoğrafçıları ve reklam çekimlerinin de vazgeçilmez mekanları arasında yer alıyor.

Ağaçların içinde yapay göllerin manzarası kartpostallık görüntüler oluştururken gölün üstüne yavaşça hareket eden kuğular ise fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

İstanbul Sarıyer'de bulunan, 2 binden fazla yerli ve yabancı ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu, sonbaharın eşsiz güzelliği ile havadan görüntülendi. Beton yığını, yoğun trafik ve stresten kaçmak isteyen İstanbullular bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu'na akın etti. Kırmızı, yeşil ve sarı renklere bürünen Atatürk Arboretum'u doğanın güzelliğini görüntülemek isteyen amatör fotoğrafçılar, düğün fotoğrafçıları ve reklam çekimlerinin de vazgeçilmez mekanları arasında yer alıyor.


Ağaçların içinde yapay göllerin manzarası kartpostallık görüntüler oluştururken gölün üstüne yavaşça hareket eden kuğular ise fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

Arboretum'da "Dikkat bazı bitkiler zehirlidir" tabelası ile ziyaretçiler uyarılıyor. Yılın her mevsimi farklı manzarasıyla ziyaretçilerine kapılarını açan Atatürk Arboretumuna hafta içi öğrenciler 2 buçuk TL, yetişkinler 7 buçuk TL. Hafta sonu öğrenciler 7 buçuk TL, yetişkinler ise 20 TL'ye girebiliyor. Yetkililerin en büyük isteği ise ziyaretçilerin bir piknik alanına değil canlı ağaç müzesine geldiklerini bilmeleri ve yanlarında yiyecek içecek getirmemeleri. İçeriden hatıra için yaprak veya ağaç dalları dışarı çıkarmak yasak.